برخورد جدی با مجرمان بورسی با همکاری پلیس امنیت اقتصادی

مجید عشقی، در مراسم آشنایی با مفاهیم و کلیات بازار سرمایه ویژه پلیس امنیت اقتصادی فراجا که در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، با اشاره به تفاهم‌نامه سازمان بورس و اوراق بهادار و پلیس امنیت اقتصادی که مهرماه سال جاری به امضا رسید، اظهار داشت: همکاری نزدیکی با مجموعه پلیس آغاز شده و طبق این تفاهم‌نامه قرار است با مجرمانی که فرایندهای بسیار پیچیده‌ای در حوزه بازار سرمایه دارند، برخوردهای بسیار جدی صورت گیرد.

وی، پیشگیری از تخلفات را اولویت مهم سازمان بورس و اوراق بهادار برشمرد و افزود: در مدیریت حقوقی-انتظامی، اداره‌ای تحت عنوان پیشگیری در این سازمان وجود دارد که وظیفه آن شناسایی جرایم، انتقال آن به معاونت‌های نظارتی و در نهایت اصلاح رویه و قوانین مربوط به تخلف و جرم است.

عشقی عنوان کرد: هیات رسیدگی به تخلفات نیز پرونده‌ها و شکایات را جمع بندی و علت تکرار تخلف‌ها را آسیب شناسی می‌کند.

*پیشگیری از وقوع جرایم و تخلف در بازار سرمایه

وی با تاکید بر اینکه در سازمان بورس تمامی رویه‌ها اصلاح و آموزش‌های لازم به ذینفعان ارائه و وظایف هر کدام مشخص می‌شود، گفت: وقوع برخی تخلفات و جرایم در حوزه شرکت‌های بورسی و اعضای هیات مدیره آن به یکی از مشکلات سازمان بورس تبدیل شده که تعقیب کیفری آنها در سازمان و یا محاکم انجام می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه بر بحث پیشیگری از وقوع جرایم و تخلف در بازار سرمایه تاکید کرد و افزود: با توجه به جمعیت حدود ۸۵ میلیون نفری ذینفعان بورس و بازار سرمایه، اهمیت برخورد با تخلفات و برخی جرایم که منافع افراد زیادی را به خطر می‌اندازد، قابل توجه است چرا که حمایت از حقوق سهامداران اصلی‌ترین وظیفه سازمان بوده و بهتر است با شناخت برخی ساختارهای مختلف، وظایف خود را به درستی انجام دهیم.

*فعالیت غیرمجاز نهادهای مالی در استان‌ها

وی تصریح کرد: فعالیت غیرمجاز برخی نهادهای مالی در استان‌ها به یکی از جرایم اصلی در بازار سرمایه تبدیل شده و شاهد پذیره نویسی‌های عمومی از سوی برخی افراد حرفه‌ای و یا شرکت‌هایی در استان‌ها هستیم که بدون مجوز سازمان بورس اقدام به پذیره‌نویسی کرده و منافع مردم را به خطر می‌اندازند.

عشقی تاکید کرد: پذیره نویسی عمومی تحت هر عنوانی باید با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار باشد که با توجه به پرونده‌های مختلف در این زمینه، این سازمان از پلیس امنیت اقتصادی درخواست کمک و رسیدگی به این پرونده‌ها را دارد.

*توسعه سرمایه‌گذاری غیر مستقیم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بر توسعه سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در سطح بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: یکی از برنامه‌های اصلی و جدی سازمان بورس، این است که با کمک نهادهای مالی تحت نظارت سازمان و بهره‌مندی از ابزارهای مالی جدید و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه را توسعه دهد.

وی، ایجاد بسترهای لازم به منظور مشارکت مردم در پروژه‌های واقعی و یا فعالیت‌های اقتصادی را از دیگر قدامات سازمان بورس برشمرد.

عشقی برخورد قانونی با پذیره‌نویسان متخلف را اقدام مهم دیگر سازمان بورس ذکر کرد و توضیح داد: به منظور ایجاد بستر و فضایی امن برای سرمایه‌گذاری‌های مردم، با پذیره‌نویسان متخلف برخورد می‌شود تا سهامداران در فضای شفافی سرمایه‌گذاری کنند.

*مستندسازی پرونده‌ها

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه صحبت‌های خود به تفاهم‌نامه آموزشی با پلیس اشاره کرد و گفت: پس از دوره آشنایی با مفاهیم و کلیات بازار سرمایه ویژه پلیس امنیت اقتصادی، با تشکیل گروه‌های کوچک و تخصصی، روند همکاری و تعامل سازمان بورس و پلیس ادامه خواهد یافت و امید می‌رود در بحث مستندسازی پرونده‌ها نیز اقدامات قابل توجهی صورت گیرد.

وی بیان کرد: با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه می‌توان تمام اشخاص تحت نظارت شرکت‌های بورسی و نهادهای مالی را که ممکن است پرونده‌هایی داشته باشند بر اساس مستندات به درستی پیگیری کرد. البته ناگفته نماند، برخوردهای تخلفاتی از مجازات‌هایی که در دادگاه اعمال می‌شود، بازدارنده‌تر است.

*کاهش فعالیت مجرمانه

عشقی مطرح کرد: در بحث مربوط به تحقیقات مقدماتی و تعقیب متهمان نیز همکاری‌ها باید گسترده‌تر شود و با ساز و کار روان‌تر و فرایند مشخص‌تر، روند همکاری‌ها تسریع یابد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که متخلفان احساس کنند که به تخلفات و جرایم موجود در بازار سرمایه رسیدگی می‌شود، فعالیت‌های مجرمانه کاهش می یابد و فضای سالم‌تری با همکاری پلیس امنیت اقتصادی در بازار سرمایه ایجاد خواهد شد و مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری‌ها نیز افزایش می‌یابد.

Related posts

گسترس همکاری‌های بین‌المللی بازار سرمایه ایران؛ تقویت روابط با نهادهای ناظر قطر، عمان، یونان و سریلانکا

رکورد بازدهی ماهانه صندوق‌های مختلط؛ «گوهر نفیس تمدن» پیشتاز شد

رونق معاملات فرابورس در 23 اردیبهشت 1404؛ ثبت 12.1 میلیارد برگه دارایی مالی با ارزش 122 هزار میلیارد تومان