زرندی با اشاره به سرمایهگذاری ۷۵۰ میلیون یورویی این مجموعه در حوزه تولید برق، گفت: «تا پایان فروردینماه سال جاری، ۱۲۰ مگاوات برق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه وارد مدار خواهد شد و برنامهریزی ما برای تابستان امسال تولید ۲۵۰ مگاوات برق خورشیدی است. همچنین نیروگاه سیکلترکیبی جدید فولاد مبارکه، تاکنون ۴۶۰ مگاوات برق را وارد مدار کرده است. در مجموع، بیش از ۷۰۰ مگاوات برق خودتأمینی توسط فولاد مبارکه محقق خواهد شد.»
*سرمایهگذاریهای گسترده در توسعه زیرساختها
مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اهمیت زیرساختهای شهرکهای صنعتی بهعنوان عامل کلیدی در توسعه تولید، اظهار داشت: «نتایج نظرسنجی از ۹۰۰ واحد صنعتی متوسط و بزرگ در سال ۱۳۹۹ نشان داد نیاز اصلی این واحدها بهبود و توسعه زیرساختهای شهرکهای صنعتی است. این مسئله باید بهصورت جدی در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد، چراکه یک هشدار جدی برای آینده صنعت کشور است.»
زرندی خاطرنشان کرد که تجربههای موفق جهانی در زمینه ایجاد «شهرکهای صنعتی یکپارچه» میتواند الگویی برای کشور باشد. وی افزود: «در سال جدید باید مدلهای نوینی برای سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی ایجاد کرد. اگر بتوانیم مدلهای موفق را در کشور پیاده کنیم، این امر نهتنها به بهبود وضعیت زیرساختها کمک میکند، بلکه میتواند اعتبار و آبروی کشور را در سطح بینالمللی ارتقا دهد و زنجیرهای منسجم از شهرکهای صنعتی دانشبنیان ایجاد کند.»
وی همچنین از سرمایهگذاری بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی گروه فولاد مبارکه در ۱۵ استان کشور خبر داد و تأکید کرد که ۱۲ موضوع اولویتدار برای تحقق اهداف مجموعه شناسایی و برنامهریزی شده است.
*نگاهی جدی به خودتامینی انرژی و بهبود مصرف آب
زرندی گامهای مؤثر فولاد مبارکه در دستیابی به خودتامینی انرژی را تشریح و تصریح کرد: «شرکت فولاد مبارکه در حوزه برق نمونه موفقی از سرمایهگذاری در زیرساختها است. اگرچه مدلهای مختلفی در سطح جهانی برای تأمین زیرساختها وجود دارد، اما در کشور ما این زیرساختها عمدتاً بر دوش چند شرکت بزرگ قرار گرفته است. در این راستا، فولاد مبارکه قدمهای بلندی برای کاهش فشار بر شبکه ملی برق برداشته است.»
وی در ادامه بر اهمیت صرفهجویی در مصرف آب تأکید کرد و گفت: «فولاد مبارکه توانسته است ۳۸ درصد از آب مصرفی خود را از پساب تصفیهشده شهرهای اطراف و بازچرخانی آب تأمین کند. با بهرهبرداری از پروژه انتقال آب از دریای عمان، فولاد مبارکه به خودکفایی کامل در این حوزه خواهد رسید و دیگر نیازی به استفاده از آب رودخانه نخواهد داشت.»
*ورود فولاد مبارکه به خودتامینی گاز
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از اقدامات عملی این مجموعه در حوزه گاز خبر داد و گفت: «گروه فولاد مبارکه برای تأمین گاز مورد نیاز خود، پروژههایی در میادین گازی را آغاز کرده است. به همین منظور، طی روزهای آینده جلسهای با وزرای محترم دولت برای آغاز عملیات بهرهبرداری از میادین گازی برگزار خواهیم کرد. این اقدام در مسیر خودتامینی گاز و تحقق استقلال صنعتی در فولاد مبارکه خواهد بود.»
وی همچنین هشدار داد که افزایش هزینههای زیرساختی در شهرکهای صنعتی باید توأم با افزایش بهرهوری باشد و در غیر این صورت، مشکلات جدی برای فعالان صنعتی در سال پیشرو ایجاد خواهد شد.