*بررسی فرآیند اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری در نشست تخصصی
در این نشست تخصصی، فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر به ارائه چالشها، دغدغهها و پیشنهادهای خود پرداختند. هدف اصلی این جلسه، ارزیابی راههای بهبود و تسهیل فرآیندهای موجود برای اعطای این اعتبار به صندوقهای سرمایهگذاری و ارائه راهکارهای عملیاتی بود.
*تصویب اعتبار مالیاتی در سال 1403؛ بیش از هزار میلیارد تومان
بر اساس گزارش ارائه شده در این جلسه، در سال ۱۴۰۳ مجموعاً بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری به تصویب رسیده است. در میان شرکتها، فولاد مبارکه اصفهان با تصویب ۱۵ طرح سرمایهگذاری طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ موفق به اخذ ۲۸۷ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی شده است. این دستاورد نشاندهنده نقش کلیدی شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر در تأمین منابع مالی توسعه طرحهای نوآورانه و دانشبنیان است.
*اهمیت صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی در توسعه زیستبوم نوآوری
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، در این جلسه بر اهمیت نقش صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) در توسعه زیستبوم نوآوری کشور تأکید کرد. وی صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر را بهعنوان نسخه خصوصی معاونت علمی توصیف کرد و اظهار داشت که این صندوقها مستحق اعتماد و حمایت بیشتری هستند.
افشین خواستار ارزیابی سالانه عملکرد متقاضیان اعتبار مالیاتی و شناسایی صندوقهای موفق شد و تصریح کرد:
«باید از صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی صیانت کرد و برای آنها محیطی حمایتی ایجاد کرد. امیدوارم سال جاری شاهد تحول در این حوزه باشیم و صندوقها بتوانند در سال ۱۴۰۴ به هدف سه همت اعتبار مالیاتی دست پیدا کنند.»
*چشمانداز قانونی و حمایتی
این جلسه با هدف ارزیابی نقاط ضعف و قوت طرحهای مرتبط با سرمایهگذاری خطرپذیر برگزار شد و به نوعی زمینهساز ایجاد همافزایی میان صندوقها، معاونت علمی و دولت بود. نمایندگان حاضر در جلسه خواستار حمایت بیشتر از صندوقهای CVC و ارائه شرایط تسهیلکننده در ساختار اعطای اعتبار مالیاتی شدند.
*نتیجهگیری
برگزاری نخستین جلسه اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری تحت نظارت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و مشارکت فعال صندوقهای سرمایهگذاری، نقطه عطفی در ایجاد تحولات مثبت در زیستبوم نوآوری محسوب میشود. صندوقهای خطرپذیر بهویژه صندوقهای شرکتی نقش حیاتی در تأمین مالی طرحهای نوآورانه دارند و حمایت از آنها میتواند به شکلگیری جریانهای پایدار سرمایهگذاری در کشور کمک کند.