عملکرد هفتگی شرکت‌های بزرگ بازار فیزیکی بورس کالای ایران؛ معامله بیش از ۳.۴ میلیون تن کالا به ارزش ۵۲ هزار میلیارد تومان

آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران در هفته منتهی به ۲۹ فروردین ماه نشان می‌دهد بیش از ۳ میلیون و ۴۱۹ هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان معامله شده است. در این میان، ۱۰ شرکت برتر بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان ارزش معاملات را به ثبت رسانده‌اند که شامل فولاد مبارکه اصفهان به‌عنوان صدرنشین و شرکت‌هایی نظیر توسعه آهن و فولاد گل گهر، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی گهرزمین می‌شود.

در هفته منتهی به ۲۹ فروردین ماه سال جاری، بازار فیزیکی بورس کالای ایران شاهد معامله بیش از ۳ میلیون و ۴۱۹ هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش تقریبی ۵۲ هزار میلیارد تومان بود. این معاملات نشان از رونق قابل توجه بخش تولید و فعالیت‌های اقتصادی در این بازار دارد.

براساس گزارش کالاخبر، ۱۰ شرکت برتر از میان فروشندگان بزرگ، سهم قابل توجهی در ارزش کل معاملات داشته‌اند؛ به‌طوری‌که مجموع معاملات این شرکت‌ها به بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. در ادامه نگاهی به عملکرد این شرکت‌ها خواهیم داشت:

*فولاد مبارکه اصفهان: صدرنشین معاملات

فولاد مبارکه اصفهان با فروش ۲۸۷ هزار و ۵۸۰ تن انواع محصولات نظیر آرگون، تختال و ورق به ارزش ۱۰ هزار و ۷۳۸ میلیارد تومان، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. این شرکت به‌عنوان یکی از پویاترین تولیدکنندگان داخلی، نقشی کلیدی در رشد بازار فیزیکی ایفا کرده است.

*توسعه آهن و فولاد گل گهر: رتبه دوم

شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر با معاملات ۲۷۷ هزار و ۱۰۰ تن آهن اسفنجی به ارزش ۴ هزار و ۹۴۸ میلیارد تومان توانست در جایگاه دوم قرار گیرد. تمرکز این شرکت بر عرضه پایدار محصولات فولادی بوده و نقشی مهم در تامین مواد اولیه دارد.

*ملی صنایع مس ایران: سومین فروشنده برتر

این شرکت توانست ۵ هزار و ۹۰۰ تن سولفور مولیبدن و انواع محصولات مس را به ارزش ۲ هزار و ۷۹۱ میلیارد تومان معامله کند و رتبه سوم معاملات را کسب نماید. محصولاتِ ملی صنایع مس ایران، همواره در میان صنایع داخلی و صادرات محور تقاضای بالایی دارند.

*سایر شرکت‌های برتر:

  • معدنی و صنعتی گهرزمین با فروش ۲۶۵ هزار تن کنسانتره و گندله سنگ آهن به ارزش هزار و ۸۱۸ میلیارد تومان، در رتبه چهارم قرار گرفت.
  • شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، با معاملات ۲۶۰ هزار تن شمش بلوم، کنسانتره سنگ آهن و گندله سنگ آهن به ارزش هزار و ۶۹۸ میلیارد تومان، پنجم شد.
  • فولاد کاوه جنوب کیش با فروش ۵۲ هزار تن شمش بلوم به ارزش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، رتبه ششم را کسب کرد.
  • معدنی و صنعتی گل گهر توانست ۱۹۰ هزار تن کنسانتره و گندله سنگ آهن به ارزش هزار و ۴۲۹ میلیارد تومان معامله کند و هفتم شود.
  • فولاد خوزستان نیز با فروش ۴۲ هزار و ۱۲۰ تن آرگون، آهن اسفنجی، تختال و شمش بلوم به ارزش هزار و ۲۳۱ میلیارد تومان رتبه هشتم را کسب کرد.
  • پالایش نفت اصفهان با معاملات ۴۶ هزار تن لوب کات و وکیوم باتوم به ارزش هزار و ۲۲۸ میلیارد تومان در جایگاه نهم قرار گرفت.
  • پالایش نفت بندرعباس نیز با فروش ۴۰ هزار تن لوب کات و وکیوم باتوم به ارزش هزار و ۷۱ میلیارد تومان، رتبه دهم را به خود اختصاص داد.

 

بازار فیزیکی بورس کالای ایران در هفته گذشته توانست عملکرد بسیار مطلوبی را از منظر حجم و ارزش معاملات به ثبت برساند. شرکت‌هایی نظیر فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و چادرملو با نقش‌آفرینی در بازار، زنجیره تامین صنایع داخلی را حمایت کرده و سهم بالایی در رشد اقتصادی کشور داشته‌اند. استمرار چنین عملکردی می‌تواند زمینه‌ساز رشد پایدار اقتصاد مبتنی بر تولید باشد.

 

Related posts

تحقق سرمایه‌گذاری‌های کلان در صنعت پالایش با تنوع‌بخشی مالی و تعامل گسترده با بخش خصوصی

بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن از ظرفیت‌های صنعتی و معدنی سیرجان؛ گل‌گهر در کانون توجه

مدیر مطالعات بورس کالا: صندوق‌های طلا محرک رشد اقتصادی و فعال‌سازی معادن کشور با جذب بیش از ۶۰ درصد منابع مالی