رونق صادرات و رشد ارزش معاملات؛ بورس انرژی ایران در مسیر تقویت اقتصاد انرژی

بورس انرژی ایران در هفته منتهی به سوم اردیبهشت‌ماه، ارزش معاملاتی بالغ بر ۱۰۴.۱ هزار میلیارد ریال را ثبت کرد. ۴۰ درصد از این معاملات مربوط به فروش صادراتی حامل‌های انرژی در رینگ بین‌الملل بود و فروش برق نیز سهمی ۲۹ درصدی از ارزش کل داشت. شرکت نفت ستاره خلیج فارس به‌عنوان فروشنده برتر رینگ بین‌الملل با فروش ۳۸ هزار تن محصول به ارزش ۱۳.۱ هزار میلیارد ریال برجسته شد. در بازار داخلی نیز شرکت پالایش نفت اصفهان با فروش بیش‌تر محصولات خود جایگاه ویژه‌ای به‌دست آورد. همچنین بازار برق بورس انرژی با افزایش عرضه نیروگاه‌های کوچک مقیاس، بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال ارزش معاملاتی ثبت کرد.

*رشد چشمگیر ارزش معاملات در بورس انرژی ایران طی هفته منتهی به سوم اردیبهشت

مجموع ارزش معاملات در بورس انرژی ایران در هفته منتهی به سوم اردیبهشت‌ماه به ۱۰۴ هزار و ۱۰۷ میلیارد ریال رسید. این معاملات شامل بازار فیزیکی، فروش برق، دادوستد اوراق سلف در بازار مشتقه و معاملات تابلوهای بازار اوراق بهادار بود. از این میزان، ۴۰ درصد از ارزش کل مربوط به فروش صادراتی حامل‌های انرژی در رینگ بین‌الملل بود و سهم فروش برق نیز ۲۹ درصد از کل معاملات ثبت‌شده را به خود اختصاص داد، که نشان از افزایش رقابت و رونق بازار برق دارد.

*شرکت نفت ستاره خلیج فارس؛ فروشنده برتر رینگ بین‌الملل

در بخش رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی، شرکت نفت ستاره خلیج فارس جایگاه برتر را کسب کرد. این شرکت با فروش مجموع ۳۸ هزار تن محصول شامل ۳۰ هزار تن نفتای سبک، ۶ هزار تن گاز مایع، و ۲ هزار تن نفت سفید، ارزش معاملات ۱۳ هزار و ۱۲۶ میلیارد ریالی را ثبت کرد. از برجسته‌ترین معاملات این شرکت می‌توان به فروش ۳۰ هزار تن نفتای سبک در روز اول اردیبهشت با قیمت پایه منفی ۲۷ پریمیوم دلار به ازای هر تن اشاره کرد که به ارزش ریالی ۱۰ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال فروش رفت. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با فروش ۴۱ هزار تن گاز مایع به ارزش ۱۲ هزار و ۱۷۳ میلیارد ریال، دومین فروشنده برتر در رینگ بین‌الملل بود.

*رینگ داخلی؛ حضور قدرتمند پالایش نفت اصفهان

در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، ۳۶ هزار و ۱۹۲ تن محصول به ارزش ۱۱ هزار و ۱۱۹ میلیارد ریال معامله شد. شرکت پالایش نفت اصفهان با فروش مجموع ۱۲ هزار و ۱۳۵ تن محصول به ارزش ۵۳۱ میلیارد ریال، فروشنده برتر این بازار بود. معاملات برجسته این شرکت شامل فروش مجموعا ۵ هزار و ۸۵۰ تن آیزوریسایکل با ارزش ۵ هزار و ۳۱۸ میلیارد ریال بود. همچنین شرکت پالایش نفت امام خمینی با فروش ۶ هزار تن سی‌اس‌او و ۶۰۰ تن هگزان در جایگاه دوم به لحاظ ارزش و حجم معاملات قرار گرفت.

*بازار برق؛ جهش معاملات با عرضه نیروگاه‌های پراکنده

بازار برق بورس انرژی ایران طی هفته منتهی به سوم اردیبهشت، میزبان معامله بیش از ۲ میلیارد و ۵۵۵ میلیون کیلووات ساعت برق بود که به ارزش ریالی ۳۰ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال ثبت شد. عرضه برق آزاد از طریق نیروگاه‌های کوچک مقیاس و پراکنده، موجب رشد چشم‌گیر ارزش معاملات برق در این هفته شد و سهم قابل‌توجهی در تقویت بازار برق ایفا کرد.

*عرضه‌های پیش‌رو در رینگ‌های بین‌الملل و داخلی

بورس انرژی ایران برای روز شنبه ششم اردیبهشت برنامه‌های متعددی را در حوزه عرضه فرآورده‌های هیدروکربوری در نظر گرفته است. در رینگ بین‌الملل، برنامه عرضه ۵۳ هزار تن گاز مایع صادراتی توسط شرکت ملی گاز ایران طی ۳ عرضه مجزا و همچنین عرضه ۱۸ هزار تن گاز مایع از سوی شرکت نفت ستاره خلیج فارس از جمله مهم‌ترین موارد است. در رینگ داخلی نیز ۳ هزار تن بلندینگ نفتای پالایش نفت بندرعباس و ۳ هزار تن بنزین پیرولیز پتروشیمی شازند از مهم‌ترین عرضه‌های حجمی محسوب می‌شوند.

**عملکرد بورس انرژی ایران در هفته منتهی به سوم اردیبهشت‌ماه، نشان‌دهنده رشد چشم‌گیر در تمامی بخش‌های بازار، از جمله بازار فیزیکی و برق است. فروش صادراتی حامل‌های انرژی همچنان نقش کلیدی در بازار ایفا می‌کند و به‌ویژه شرکت نفت ستاره خلیج فارس جایگاه برجسته‌ای در تأمین نیازهای بین‌المللی محصولات انرژی دارد. در بازار داخلی، شرکت پالایش نفت اصفهان با بهره‌گیری از پتانسیل‌های تولیدی خود، توانسته در صدر جدول معامله‌گران قرار گیرد. همچنین بازار برق با استقبال از نیروگاه‌های کوچک مقیاس به ارزش معاملاتی مطلوبی دست یافته است. این روند صعودی در ارزش معاملات، انعکاسی از رونق و پویایی بورس انرژی ایران و تأثیر آن بر توسعه اقتصاد انرژی کشور است.

Related posts

رونمایی از ۵ محصول دارویی جدید شستا با حضور مقامات داخلی و بین‌المللی

تأسیس هلدینگ تخصصی انرژی تجدیدپذیر با مشارکت گروه مپنا و بانک‌های تجارت و ملت؛ گامی بلند در توسعه سرمایه‌گذاری‌های سبز

پیشگامی مبین انرژی خلیج فارس در ارتقای سامانه‌های کنترل توربین گازی؛ گامی مهم در پایداری عملیاتی