*رشد قابل توجه ارزش بازار فرابورس ایران
در دومین هفته کاری اردیبهشت ۱۴۰۴، ارزش بازار فرابورس ایران با شتابی قابل توجه رشد کرد و با رسیدن به سطح بیش از ۳ میلیون میلیارد تومان، رکورد تازهای را به ثبت رساند. این جهش ارزش بازار، حاصل افزایش ۲٫۶ درصدی نسبت به هفته گذشته و رشد ۲۴ درصدی از ابتدای سال جاری بوده که جایگاه فرابورس را در میان بازارهای مالی کشور بیش از پیش مستحکم کرده است.
*رکوردزنی در شاخص کل و بازدهی آیفکس
در هفته منتهی به ۱۲ اردیبهشت، شاخص کل فرابورس ایران (آیفکس) با رشد ۳٫۵ درصدی، به عدد ۲۷ هزار و ۱۲۷ واحد رسید. این رشد، بازدهی آیفکس را از آغاز سال تا پایان این هفته به ۱۱٫۵ درصد رساند و نشان داد که روند افزایشی و پایداری بر کلیت بازار فرابورس حاکم است.
*معاملات پرحجم در بازار دوم، با رشد چشمگیر
بازار دوم فرابورس طی این هفته شاهد بیشترین ارزش معاملات سهام بود؛ به گونهای که ۸٫۸ میلیارد برگه سهم به ارزش بیش از ۵ هزار میلیارد تومان معامله شد. این ارقام نشاندهنده رشد ۱۳ درصدی در حجم و ۴ درصدی در ارزش معاملات بازار دوم نسبت به بازه پیشین است.
*صعود قابل توجه در بازار اول
در بازار اول فرابورس نیز روند مثبت معاملات ادامه یافت و حجم معاملات با افزایش ۱۴ درصدی به ۹ میلیارد برگه رسید. ارزش معاملات نیز با رشد ۴ درصدی، به رقم ۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان بالغ شد و بر تحرک قابل توجه این بخش از بازار تاکید داشت.
*کاهش نسبی فعالیت در بازار پایه و ابزارهای مشتقه
اگرچه بازارهای اصلی با رشد ارزش و حجم معاملات روبهرو شدند، بازار پایه در این هفته با کاهش مواجه شد؛ حجم معاملات با افت ۲۱ درصدی به ۹ میلیارد برگه و ارزش معاملات به ۲ هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان رسید که ۱۲ درصد کاهش را نشان میدهد. ارزش معاملات بازار ابزارهای مشتقه نیز در مقایسه با هفته قبل، با کاهش ۱۷ درصدی به ۴۶ میلیارد تومان رسید.
*بازار نوآفرین؛ بستری برای نوآوری و تحرک
بازار نوآفرین همچنان به عنوان بستری پویا در فرابورس مطرح است و این هفته شاهد جابهجایی ۳۳۷ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۲۱۷ میلیارد تومان بود.
*رکورد معاملات روزانه در ۹ اردیبهشت
بیشترین حجم و ارزش معاملات بازار سهام فرابورس در روز سهشنبه ۹ اردیبهشت ثبت شد؛ جایی که مالکیت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار برگه تغییر کرد و ارزش معاملات به ۲ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
*ابزارهای نوین مالی در کانون توجه سرمایهگذاران
در این هفته، بازار ابزارهای نوین مالی میزبان نقلوانتقال ۴۵ میلیارد ورقه بهادار شد. ارزش مبادلات این بازار با رشد ۵ درصدی به ۱٫۲ میلیون میلیارد تومان رسید که اوجگیری جریان نقدینگی در ابزارهای نوین مالی را نشان میدهد. سهم اوراق مالی اسلامی نیز با ۱۳ میلیارد ورقه و ارزش ۱٫۲ میلیون میلیارد تومان بسیار قابل توجه بود.
*صندوقهای سرمایهگذاری ETF؛ صدرنشین نقل و انتقالات
در صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF)، مالکیت ۳۱ میلیارد ورقه تغییر کرد و ارزش مبادلات این بخش به بیش از ۴۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید؛ رقمی که جایگاه ویژه این ابزار را در میان گزینههای سرمایهگذاری تقویت میکند.
*پیشتازی گروه سرمایهگذاری و صنایع برتر
با مروری بر عملکرد صنایع در دومین هفته اردیبهشت، گروه سرمایهگذاری با سهم ۱۰ درصدی، بالاترین ارزش معاملات خرد در بازار سهام و اختیار سهام را از آن خود کرد. پس از آن، گروههای خودرویی، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی جایگاههای دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادند. مجموع ارزش معاملات خرد فرابورس در این هفته به ۹ هزار و ۷۵۵ میلیارد تومان رسید.
***
فرابورس ایران در دومین هفته اردیبهشت ۱۴۰۴ توانست همزمان با سبزپوشی شاخصها و رشد قابل توجه ارزش بازار، رکوردهای معاملاتی خود را در اکثر بازارها ارتقا دهد. افزایش ارزش و حجم دادوستدها به ویژه در بازار دوم و ابزارهای نوین مالی، بیانگر افزایش اطمینان فعالان بازار و رونق نقدینگی است. با توجه به ثبت بازدهی بیش از ۱۱ درصدی آیفکس از ابتدای سال، بازار فرابورس جایگاه خود را بهعنوان بستری سودآور و مطمئن برای سرمایهگذاران تثبیت کرده و انتظار میرود روند روبهرشد این بازار با ورود ابزارهای نوآورانه و گستردهتر شدن فعالیت صنایع پیشرو ادامه یابد.