*رکورد فروش ۸.۵ هزار میلیارد ریالی در بورس انرژی
بورس انرژی ایران در سیزدهمین روز اردیبهشتماه ارزش معاملاتی ۸ هزار و ۴۸۷ میلیارد ریالی را به ثبت رساند. این معاملات شامل فروش حاملهای انرژی در رینگ داخلی و بینالملل، دادوستد برق و معاملات صندوقهای سرمایهگذاری و گواهیهای صرفهجویی انرژی بود.
*معاملات قدرتمند در بازار اوراق بهادار
بازار اوراق بهادار بورس انرژی در این روز معاملات ویژهای را تجربه کرد. در تابلو صندوقهای سرمایهگذاری، ۲۸.۶ میلیون واحد صندوق با ارزش ۱۹۸ میلیارد ریال دادوستد شد. در بخش اوراق گواهی صرفهجویی انرژی نیز ۳۹.۴ میلیون ورقه با مجموع ارزش ۲ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت. این ارقام، نشاندهنده استقبال چشمگیر سرمایهگذاران از ابزارهای پربازده انرژی است.
*پتروشیمی بیستون؛ فروشنده برتر در رینگ داخلی
در رینگ داخلی بورس انرژی، شرکت پتروشیمی بیستون با عرضه ۳ هزار تن حلال ۵۰۲ و فروش ۲ هزار تن از این محصول، به ثبت ارزش ۹۳۰ میلیارد ریالی دست یافت. این معامله که در قیمت پایه ۴۶۵ هزار ریال انجام شد، بهعنوان موفقترین معامله رینگ داخلی از نظر حجم و ارزش معرفی شد. این دستاورد پتروشیمی بیستون جایگاه برجسته این شرکت در تأمین نیازهای داخلی حاملهای انرژی را نشان میدهد.
*پالایش نفت تبریز، برترین عرضهکننده صادراتی
رینگ بینالملل بورس انرژی نیز شاهد معامله ۸۱۳ تن حلال ۴۰۲ از سوی شرکت پالایش نفت تبریز بود. این محصول با قیمت پایه، مجموع ارزش ۳۵۱ میلیارد ریالی را به ثبت رساند. این معامله تنها فروش موفق در رینگ بینالملل این روز بود و نقش کلیدی پالایش نفت تبریز در صادرات حاملهای انرژی را برجسته کرد.
*فروش برق، تحولی بزرگ در بازار انرژی
در بخش بازار برق، ۵۷۰ میلیون کیلووات ساعت برق با مجموع ارزش ۳ هزار و ۶۸۲ میلیارد ریال معامله شد. این فروش عظیم در چندین تابلوی مختلف صورت گرفت:
- تابلو مشتقه برق حرارتی، با معامله ۵۲۸ هزار کیلووات ساعت برق و ارزش ۱ هزار و ۲۳ میلیارد ریال.
- تابلو مشتقه برق سبز، با فروش ۳.۸ میلیون کیلووات ساعت برق پاک به ارزش ۲۳۵ میلیارد ریال.
- تابلو برق فیزیکی آزاد، میزبان معامله ۳۸ میلیون کیلووات ساعت برق نیروگاههای کوچک مقیاس که ارزش ۲ هزار و ۴۲۳ میلیارد ریال را ثبت کرد.
*عرضههای مهم و پیشروی رینگ انرژی
برای روز یکشنبه چهاردهم اردیبهشت، بورس انرژی ایران میزبان عرضههای متنوعی خواهد بود. در بخش صادراتی، برنامه عرضه ۴۴ هزار تن گاز مایع توسط پتروپالایش کنگان و ۱۵ هزار تن نفتا توسط شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم در دستور کار قرار دارد. همچنین در رینگ داخلی، عرضههای کلان از جمله ۱۰ هزار تن تهمانده برج تقطیر پالایش نفت کرمانشاه و ۴ هزار تن سی او پالایش نفت آبادان از مهمترین برنامههای معاملاتی خواهند بود.
***
عملکرد بورس انرژی ایران در سیزدهمین روز اردیبهشتماه نه تنها نشاندهنده رشد پایدار این بازار است، بلکه بر جذابیت سرمایهگذاری در ابزارهای انرژی تأکید میکند. حضور شاخص شرکتهای مطرح مانند پتروشیمی بیستون و پالایش نفت تبریز در صدر معاملات و رکوردزنی در فروش برق، گواهی بر نقش محوری این بازار در تأمین نیازهای داخلی و تقویت صادرات انرژی است. استمرار چنین دستاوردهایی نمایانگر جایگاه استراتژیک بورس انرژی در اقتصاد ملی و منطقهای است.