*رکورد تازه در معاملات هفتگی بورس کالا
در هفته پایانی اردیبهشت، حجم معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران از ۲ میلیون و ۶۲۶ هزار تن انواع کالا فراتر رفت. این معاملات با تحقق ارزش ۴۸.۷ هزار میلیارد تومانی، عملکردی قدرتمند برای این بازار رقم زد و توجه فعالان اقتصادی را به سوی جایگاه ویژه بورس کالا در اقتصاد کشور جلب کرد.
*صدرنشینی فولاد مبارکه اصفهان در معاملات هفتگی
در این هفته، فولاد مبارکه اصفهان با فروش ۲۴۶ هزار و ۷۰۰ تن ورق فولادی و آرگون و تحقق ارزش معاملاتی ۸ هزار و ۴۷۳ میلیارد تومان، جایگاه نخست را از آن خود کرد. این شرکت نمونهای بارز از رهبری صنعتی و نقشآفرینی در زنجیره ارزش فولاد کشور بود.
*درخشش ملی صنایع مس ایران؛ رتبه دوم معاملات
ملی صنایع مس ایران با فروش ۴ هزار و ۹۷۹ تن انواع مس و کنسانترهها، به ارزش ۳ هزار و ۳۳۲ میلیارد تومان، رتبه دوم شرکتهای برتر بورس کالا را از آن خود ساخت. این عملکرد نشاندهنده رشد پایدار صنعت مس و نقش این شرکت در تامین مواد اولیه صنایع پاییندستی است.
*جایگاه سوم برای پالایش نفت بندرعباس
پالایش نفت بندرعباس با فروش ۶۵ هزار تن وکیوم باتوم و لوب کات به ارزش یک هزار و ۷۷۹ میلیارد تومان، در رده سوم این هفته قرار گرفت و جایگاه خود را در زمره شرکتهای اثرگذار صنعت پالایشی تثبیت کرد.
*موفقیتهای چشمگیر شرکتهای معدنی و فلزی
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با فروش ۱۷۰ هزار تن کنسانتره، گندله سنگآهن و شمش بلوم به ارزش یک هزار و ۴۶۲ میلیارد تومان، چهارم شد. فولاد هرمزگان جنوب نیز با فروش ۴۵ هزار تن تختال و ثبت ارزش معاملاتی یک هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان، پنجمی را به نام خود ثبت کرد. فولاد کاوه جنوب کیش و آهن و فولاد ارفع نیز با معاملات شمش بلوم، به جمع ده شرکت برتر پیوستند.
*توسعه تجارت طلای سیاه و پالایش نفت تهران در جمع برترینها
توسعه تجارت طلای سیاه با فروش ۳۷ هزار تن قیر به ارزشی بالغ بر یک هزار و ۲۳ میلیارد تومان رتبه هفتم را کسب کرد. پالایش نفت تهران (تندگویان) نیز با معامله محصولات مختلف پالایشی به ارزش ۹۲۰ میلیارد تومان، جایگاه هشتم را بدست آورد.
*نقش صنایع مس کاشان در بازار فیزیکی
صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز با فروش ۱,۲۱۰ تن مس مفتول و سیم به ارزش ۸۹۹ میلیارد تومان، ضمن قرارگیری در جایگاه نهم، نقش فعالی در تأمین مواد اولیه صنعت سیم و کابل ایفا کرد.
***
عملکرد چشمگیر و رکوردشکن بورس کالای ایران در هفته منتهی به ۲۶ اردیبهشت، نشاندهنده بلوغ و جذابیت این بازار برای تولیدکنندگان و خریداران صنعتی است. ترکیب متنوعی از شرکتهای فلزی، معدنی، پالایشی و تولیدکنندگان مواد اولیه، سهم بالایی از معاملات را رقم زدند و بیانگر تنوع و توسعهیافتگی بازار فیزیکی بورس کالاست. صدرنشینی فولاد مبارکه و حضور قدرتمند شرکتهای معدنی و پالایشی گواه ظرفیت بالای بخش واقعی اقتصاد در تأمین و تقاضای داخلی کشور است که میتواند به تعمیق بازار و تقویت بنیانهای سرمایهگذاری کمک شایانی کند.