*رکورد جابجایی ۲۲ میلیارد برگه مالی
در روز ۲۹ اردیبهشت، کل بازار فرابورس شاهد داد و ستد بالغ بر ۲۲ میلیارد برگه انواع دارایی مالی شد. ثبت این حجم از معاملات، جایگاه فرابورس را بهعنوان بستری فعال و پویا برای سرمایهگذاران به شکل محسوسی برجسته کرده است.
*جهش چشمگیر معاملات سهام
در این روز، نزدیک به ۱۰ میلیارد برگه سهم به ارزش بیش از ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان معامله شد. این در حالی است که حجم و ارزش معاملات سهام نسبت به روز پیش، رشد نزدیک به دو برابری را نشان داد و حاکی از بهبود انگیزه و تحرک سرمایهگذاران است.
*صدرنشینی صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله
امروز ۵.۷ میلیارد واحد انواع صندوق سرمایهگذاری قابل معامله، به ارزشی بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان جابجا شد. صندوقهای ETF همچنان سهم قابل توجهی در جذب منابع نقدی و افزایش نقدشوندگی بازار ایفا کردند.
*رونق اوراق مالی اسلامی و بازار باز بانکی
همزمان ۹.۸ میلیون ورقه اوراق مالی اسلامی به ارزش ۷۷۳ میلیارد تومان داد و ستد شد. در بازار باز بانک مرکزی نیز ۷.۷ میلیارد ورقه به ارزش خیرهکننده ۶۸۶ هزار میلیارد تومان معامله شد که نقش این ابزارها در پویایی بازار پول و سرمایه را تقویت کرد.
*رشد پرقدرت شاخص کل و شاخص قیمت
روز شنبه با رشد ۹۶ واحدی شاخص کل فرابورس (آیفکس) همراه بود و این شاخص در سطح قابل توجه ۲۸ هزار و ۲۲۹ واحد ایستاد. شاخص قیمت نیز ۲۱ واحد و شاخص کل هموزن ۸۱ واحد افزایش یافت تا تصویری مثبت از رویکرد و اقبال بازار در این روز ترسیم شود.
*شرکتهای اثرگذار و نمادهای شاخص
نمادهای نیشکر، کگهر، ومپنا، سامان، انتخاب و فزر بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل اعمال کردند. در مقابل، تنها نماد آریا اثر منفی عمدهای بر شاخص داشت و جایگاه خود را حفظ کرد.
*صدرنشینان رشد و افت قیمت در فرابورس
نمادهای خاور، کمرجان، بمپنا، حخزر، بکهنوج، بیوتیک و کتوسعه بالاترین میزان افزایش قیمت را به ثبت رساندند. در سوی دیگر، ولتجار، فزرین، زدشت، ساروج، فرود، خکرمان و زقیام بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
*برترین نمادهای پرتراکنش
در پایان معاملات، نمادهای مهر، مهرمام، وپایا، کرمان، خیمن و فزر در جمع نمادهای پرتراکنش قرار گرفتند و سهم بالایی از جریان نقدینگی و توجه معاملهگران را جذب کردند.
***
بازار فرابورس ایران در روز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با ثبت آمارهای بیسابقه از نظر حجم و ارزش معاملات، بار دیگر قدرت بالای جذب نقدینگی و ظرفیت بالای بازیگران نهادی و حقیقی را به نمایش گذاشت. رشد قابلتوجه شاخص کل، افزایش دو برابری معاملات سهام و تحرک ویژه در صندوقهای ETF و بازار اوراق مالی اسلامی همگی حکایت از تقویت اعتماد سرمایهگذاران و حرکت مثبت پولهای هوشمند دارد. صدرنشینی برخی نمادها و تداوم رشد شاخصها، نشانهای از تنوع و پویایی در سبد معاملات بود و مسیر بازار را به سمت روند مثبت و تثبیتشده هدایت میکند.