معدن مس “جانجا”: محرک سرمایه‌گذاری و اشتغال در سیستان و بلوچستان

توسط

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، داوود شهرکی، با اشاره به اهمیت پروژه معدنی مس “جانجا” در شهرستان نیمروز، آن را یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های سرمایه‌گذاری و اقتصادی این استان معرفی کرد.


شهرکی در بازدید از این پروژه، واقع در بخش سفیدآبه، اظهار داشت: «محدوده معدنی جانجا با پیش‌بینی ذخیره‌ای بالغ بر یک میلیارد تن کانسنگ مس، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از بزرگ‌ترین معادن مس کشور را دارد.» وی بر لزوم تلاش تمامی دستگاه‌های مربوطه برای تسهیل سرمایه‌گذاری کلان در این طرح، همسو با شعار سال، تأکید کرد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بهره‌برداری از معدن مس جانجا زمینه‌ساز ایجاد اشتغال مستقیم برای یک هزار نفر و غیرمستقیم برای پنج هزار نفر خواهد شد، گفت: «تأمین زیرساخت، رفع موانع تولید، ارائه مشوق‌ها و تسهیل‌گری دستگاه‌های دولتی، گام‌های مهمی در راستای تحقق شعار سال و تسریع در بهره‌برداری از پروژه مس جانجا هستند.»

شهرکی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۰۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین در این محدوده، پیش‌بینی کرد که بهره‌برداری از این مجتمع بزرگ تا سال ۱۴۰۶ محقق شود. وی همچنین از برنامه‌ریزی برای احداث کارخانه‌های مس در شمال و جنوب منطقه و دست‌کم هفت پروژه صنایع معدنی دیگر در سیستان و بلوچستان خبر داد.

*توسعه صنایع و معادن؛ محور اصلی پیشرفت سیستان و بلوچستان

داوود شهرکی توسعه صنایع و معادن را یکی از مهم‌ترین محور‌های توسعه سیستان و بلوچستان دانست و بر اهمیت تأمین زیرساخت‌ها و شناسایی ذخایر معدنی تأکید کرد. او افزود: «در سال‌های گذشته، اقدامات مؤثری در زمینه تأمین زیرساخت‌ها و شناسایی ذخایر معدنی استان انجام شده و در حوزه‌های مس، طلا، آهن و منیزیم فعالیت‌هایی آغاز شده است. این روند با شناسایی ذخایر جدید، همچنان ادامه خواهد داشت تا برای توسعه سیستان و بلوچستان گام‌های بیشتری برداریم.»

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ به «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، این نامگذاری را نشان‌دهنده نگاه ویژه ایشان به مقوله اقتصاد و معیشت مردم دانست و بر لزوم تلاش برای تحقق شعار سال از طریق جذب سرمایه‌گذار و حمایت از سرمایه‌گذاری‌های موجود تأکید کرد.

شهرکی با تأکید بر اینکه سیستان و بلوچستان فرصتی بکر برای سرمایه‌گذاری است، از سرمایه‌گذاران برای ورود به حوزه‌های مختلف صنایع تبدیلی، معدنی و صنعتی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های استان دعوت به مشارکت کرد.

*بازدیدهای دوره‌ای برای رفع موانع تولید

وی هدف از بازدید از صنایع و معادن سیستان و بلوچستان را رفع کاستی‌ها و موانع موجود دانست و افزود: «در این بازدید‌ها مسائل مختلف احصا و متناسب با آن جلسه‌هایی با حضور استاندار و مسئولان مربوطه برگزار شده و برای رفع مشکلات، تدابیری اتخاذ می‌شود.»

معدن مس جانجا با وسعت ۹۰ کیلومتر مربع و ذخیره‌ای بالغ بر یک میلیارد تن با عیار ۰.۲ درصد، به عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ و راهبردی صنعت معدنکاری ایران در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

 

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پیام بگذارید

اطلس اقتصاد