نخستین کنگره ملی “راهبردهای پیشرفت صنعت ساختمان با تعامل مجلس، دولت، نظام مهندسی ساختمان و سازندگان” با حضور محمدرضا رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، حسن تیزمغز نماینده وزیر راه و شهرسازی در حوزه امور نهضت ملی مسکن، مهدی چمران رییس شورای شهر تهران، حمزه شکیب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و فعالان این عرصه یکشنبه هشتم بهمن ماه در هتل المپیک تهران برگزار شد. در حاشیه برگزاری این کنگره با جمعی از مسئولین کشور، فعالان عرصه ساخت و ساز و اساتید دانشگاه گفتگو نمودیم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی: هر گونه حمایت دولت و مجلس از ذوب آهن اصفهان حمایت از هموطنان عزیزمان است.
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در حاشیه نخستین کنگره ملی “راهبردهای پیشرفت صنعت ساختمان با تعامل مجلس، دولت، نظام مهندسی ساختمان و سازندگان” ضمن حضور در غرفه ذوب آهن اصفهان و بازدید از سبد متنوع محصولات ساختمانی این مجتمع عظیم صنعتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه صنعت ساختمان در کشور مانند مهندسین مجرب، محصولات فولادی ممتاز و… در کشور وجود دارد که یکی از بارزترین نمونهها در این زمینه کارخانه ذوب آهن اصفهان است. محصولات این شرکت در سطح جهان نیز به عنوان یک برند مطرح همواره مورد توجه ویژه قرار دارند.
وی افزود: امروز متوجه شدم این کارخانه بزرگ که در ساخت صنایع فولادی در سطح کشور نقش ماندگاری داشته است متأسفانه در تأمین مواد اولیه خط تولید فولاد با چالشهایی مواجه است که این موضوع به واقع زبینده ایران عزیزمان با این میزان از مواهب و معادن خدادادی نیست، جفای بزرگی است که این کارخانه به دلیل عدم برخورداری از مواد اولیه با کمتر از ظرفیت اسمی، تولید دارد آن هم محصولاتی شاخصی مانند مقاطع ساختمانی که نیاز روز جامعه است و صادرات آن هم ارزآوری برای کشور دارد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر گونه حمایت دولت و مجلس از ذوب آهن اصفهان در راستای تأمین پایدار مواد اولیه خط تولید به واقع حمایت از هموطنان عزیزمان است، تیرآهن بال پهن این مجتمع عظیم صنعتی، سقفی ایمن و ریل آن که نماد بومیسازی در ایران اسلامی است سیر ایمن را برای کشور برقرار میسازد که هر دو مقوله نیز مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری قرار دارد لذا نیاز است چالشهای تولید در چنین کارخانهای به صورت ویژه در دستور کار قرار بگیرد و در کمیسیون عمران مجلس نیز ما از این شرکت مادر صنعتی حمایت کامل داریم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران: محصولات ذوب آهن اصفهان در پروژههای ساختمانی و صنعتی انتخاب اول ما هستند.
حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز گفت: محصولات ذوب آهن اصفهان به دلیل شیوه تولید این کارخانه، در آزمونهای مختلف همواره سربلند بودند و انتخاب اول ما برای استفاده در پروژههای مختلف ساختمانی و صنعتی به شمار میروند زیرا با توجه به اینکه در یک کشور زلزله خیز قرار داریم و استحکام ساختمان نیز مهمترین پارامتر آن به شمار میرود به این محصولات استاندارد نیاز داریم تا پایداری سازه در مقابل زلزلههای احتمالی، محفوظ باشد.
وی بیان کرد: بعد از ایمنی، بزرگترین حُسن استفاده از مقاطع ساختمانی ذوب آهن اصفهان تسریع در ساخت و ساز است که این موضوع به ویژه در طرح نهضت ملی مسکن و تعهد دولت در خصوص ساخت واحدهای مسکونی نقش شایان توجهی دارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: همکاری ذوب آهن اصفهان و سازمان نظام مهندسی کشور سبب میشود طراحان سازه، طراحی خود را بر مبنای این محصولات استاندارد ترسیم کنند و از همان گام اول، ساختمان اصولی بنا شود.
نادر قراگوزلو استاد دانشگاه: سازههای فولادی تا ۴۰ درصد فضای مفید بیشتری در ساختمان ایجاد میکنند.

?????????????
نادر قراگوزلو استاد دانشگاه نیز گفت: مقاطع ساختمانی استاندارد در کشور با نام ذوب آهن اصفهان عجین شدهاند زیرا در این مجتمع عظیم صنعتی “کیفیت” همواره حرف اول را میزند.
وی افزود: متأسفانه ریزش ساختمانها را بعضا ًدر سطح کشور شاهد هستیم که این موضوع به عدم استفاده از مصالح مرغوب باز میگردد، با وجود تولید تیرآهن نورد شده در کارخانه ذوب آهن، استفاده از ورقهای جوشکاری شده در صنعت ساختمان به واقع هیچ موضوعیتی ندارد زیرا فرایند جوشکاری را با دقت و استاندارد لازم طی نمیکنند و حادثه آفرین هستند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: نیاز است دولت و مجلس از ذوب آهن اصفهان برای رشد تولید مقاطع ساختمانی حمایت بیشتری داشته باشند تا از این طریق فرهنگ ساختمانسازی ایمن در کشور ترویج بیشتری یابد.
این صاحبنظر عرصه ساخت و ساز بیان کرد: در ساختمانهای بتنی، فرایند بعملآوری بتن و فرمولاسیون آن با دقت کامل و لازم انجام نمیشود که این موضوع مطلوب ساختمان نیست اما سازههای فولادی از هر جنبهای استاندارد و تضمین شده محسوب میشوند.
نادر قراگوزلو گفت: اگر بخواهیم ساختمانهای فولادی و بتنی را از نظر افزایش فضای مفید در ساختمان (متراژ) مقایسه کنیم، متناسب با طراحی و عملکرد ساختمان، سازههای فولادی به طور متوسط از ۲۰ درصد تا حدود ۴۰ درصد فضای مفید بیشتری را در ساختمان ایجاد میکنند.
علیرضا حیدری دکترای عمران و مدرس دانشگاه: سازههای فولادی از هر نظر نسبت به ساختمانهای بتنی برتری دارند.

?????????????
علیرضا حیدری دکترای عمران و مدرس دانشگاه نیز گفت: کارفرمایان ساختمانی که سازههای فولادی را میسازند، در نهایت برنده میدان ساخت و ساز هستند زیرا سازهای ایمن، سبک، سریع و با قیمت تمام شده مناسب را تحویل میدهند.
وی اضافه کرد: در سازههای فولادی ممکن است ابتدا “گرانی ساختمان” به اذهان منتقل شود در صورتی که کاهش هزینههای تجهیز کارگاه، برگشت سرمایه، کیفیت اجرا، بازیافت مصالح و… که محاسبه شود دقیقاً عکس این موضوع است و این سازههای فولادی هستند که در عرصه ساخت و ساز از هر نظر متمایز میباشند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مقاطع فولادی با توجه به اینکه در حین فرایند تولید در کارخانه کلیه آزمونها را طی میکنند مورد اطمینان هستند و در هنگام وقوع زلزله رفتار مناسبتری دارند اما در ساختمانهای بتنی به دلیل وجود متغیرهای بسیار زیاد چنین قطعیتی وجود ندارد به عنوان مثال آیا طرح اختلاط بتن کافی بوده است؟ نمونهبرداری داشتیم؟ موقع اجرا بتنریزی درست انجام شده ست؟ زمان باز شدن جکها و قالبها بررسی شده؟ ظرأفتهای بتنریزی در فصول سر و گرم رعایت شده؟ و بسیاری از پارامترهای دیگر و در نهایت اینکه آیا ساختمان بتنی منطبق با استاندارد اجرا شده یا نه که این موضوع نیازمند بررسی دقیق است.
وی افزود: در سالیان گذشته فرایند تولید فولاد در ذوب آهن اصفهان را از نزدیک مشاهده کردم که بسیار دقیق و سختگیرانه بود و بنده هم با توجه به فعالیتهایی که در عرصه ساخت و ساز دارم همواره محصولات این مجتمع عظیم صنعتی را به عنوان اولین گزینه انتخاب میکنم.