مهدی شمس الدینی در دومین کنفرانس تخصصی اکتشاف استیل پرایس افزود: سامانه کاداستر معادن کار بسیار خوبی بود، اما سال هاست که به شکل و شمایل اولیه خود باقی مانده است.
وی بیان داشت: یک سری چالشها در بخش معدن وجود دارد که موضوع اکتشافات را طولانی میکندکه یکی از مهمترین آنها در موضوع زیرساختها، سامانه کاداستر است.
شمس الدینی گفت: وسعت پهنههای اکتشافی که واگذار میشود از ۲ هزار کیلومتر به ۸۰۰ کیلومتر کاهش یافته و مابقی آن قفل است.
وی ادامهداد: همچنین محدودههایی وجود دارد که توسط سازمانهای مختلف بلوکه شدهاند.
مدیر اکتشاف گهر زمین همچنین به محدودههایی اشاره کرد که برای سالها از سوی برخی افراد یا شرکتها هر چند ثبت شده، اما تعیین تکلیف نشده است و اطلاعات آنها نیز در اختیار دیگران قرار نمیگیرد.
وی به کشور ترکیه اشاره کرد که طرح خوبی را در ثبت مجوزهای معدنی خود به انجام رسانده و معتقد است: باید ساماندهی سامانه کاداستر به طور مستمر انجام شود تا ساماندهی خوبی را در این بخش شاهد باشیم.
شمس الدینی همچنین در موضوع تجهیزات، اظهار داشت: شرکتهای مهندسی مشاور شاید توان تامین تجهیزات روز جهان را نداشته باشند، شرکتهای معدنی هم به طور مستقیم به این مساله وارد نمیشوند و برونسپاری میکنند.
وی گفت: اگر شرکتهای بزرگ معدنی، شرکتهای مهندسی مشاور را تقویت کنند تا به فناوریهای روز دست یابند، میتوانیم دستاوردهای خوبی را در این حوزه شاهد باشیم.