مسینه اصل مدیرعامل شرکت شیمیایی فرآورد قشم گفت: سهمیهای که بورس برای ما در نظر گرفته تنها جوابگوی ۲۰ روز از ماه بوده و در عمل در ۱۰ روز از ماه مواد اولیه ای برای تولید نداریم.
دردسرهای تامین مواد اولیه و سهمیههای در نظر گرفته شده برای صنایع پتروشیمی تمامی ندارد. بسیاری از واحدها از نحوه تخصیص سهمیه در وزارت صمت گله داشته و میگویند که خطوط تولیدشان در بسیاری از روزهای ماه به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل است.
این همان چالشی است که طبق گفتههای حامد مسینه اصل، شرکت شیمیایی فرآورد قشم را هم با چالش مواجه کرده است. او میگوید که ظرفیت تولید ما ۷ هزار تن در سال است اما با این میزان سهمیهای که وزارت صمت برای خرید مواد اولیه از بورس برای ما تعیین کرده در بهترین حالت تولیداتمان امسال ۴۵۰۰ تن خواهد بود.
*رکورد ۱۵ سال گذشته در فروردین امسال شکسته شد
مدیرعامل شرکت شیمیایی فرآورد قشم وضعیت تولید در ماههای ابتدایی سال جاری را مناسب ارزیابی کرد و گفت: فروردین امسال رکورد تولید شرکت طی ۱۵ سال گذشته شکسته شد و مقدار تولید در نخستین ماه سال به ۶۲۰ تن رسید. این نشان میدهد که آمادگی و ظرفیت تولید بالا در این مجتمع وجود دارد و نهادهای مسول در زمینه های تامین مواد اولیه و انرژی باید همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.
او همچنین مقدار تولید در اردیبهشت را ۵۳۳ تن و در خرداد را ۴۰۹ تن اعلام کرد و افزود: مقدار فروش در ۳ ماهه نخست سال جاری به ترتیب ۵۶۹ تن، ۵۳۱ تن و ۴۲۳ تن بود که در مقایسه با مدت مشابه ادوار گذشته این شرکت کم سابقه است. اما متاسفانه محدودیتهای موجود در تامین مواد اولیه و خرید از بورس کالا که از سوی وزارت صمت برای شرکتهای پتروشیمی تعیین میشود، باعث افت تولید در ماههای بعدی شد.
*دردسرهای قطعی برق و نبود مواد اولیه
مسینه اصل همچنین قطعیهای برق در تابستان را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: قطعیهای برق امسال از خرداد شروع و تا پایان تابستان ادامه داشت. همین مساله هم از ظرفیت تولید ما حجم قابل توجهی را کم کرد و دردسرهای متعددی را برای ما ایجاد کرد. البته باید اشاره کنم که حتی اگر برق هم داشتیم مواد اولیه ای برای تولید نداشتیم.
او با بیان اینکه وزارت صمت برای تعیین سهمیه شرکتهای شبیه ما فضایی بسیار سختگیرانه دارد، اظهار داشت: مواد اولیهای که بورس کالا به ما اختصاص میدهد معادل ۲۰ روز تولید بوده و در عمل ۱۰ روز از ماه را کارخانه ما مواد اولیهای برای تولید ندارد.
مدیرعامل شرکت شیمیایی فرآورد قشم با اشاره به انتخاب عنوان سال از سوی مقام معظم رهبری، ادامه داد: امسال سال جهش تولید است و اگر بخواهیم این اتفاق بیافتد باید قوانین موجود در زمینه اختصاص سهمیه هم تغییر کند.
به گفته او، برای اینکه بتوانیم چالش اصلی شرکتمان را برطرف کنیم باید وضعیت دریافت مواد اولیهمان از بورس اصلاح شود تا در راستای موضوعات اقتصادی کشور و جهش تولید گام موثری برداریم.
مسینه اصل با بیان اینکه بعضی از شرکتهای خصوصی این سهمیه را در بازار آزاد به قیمت بالایی میفروختند، افزود: این کار برای شرکت ما که زیرمجموعه تاپیکو، شستا و تامین اجتماعی هستیم نمیتواند اتفاق بیافتد.
*به دلیل محدودیت منابع مالی هیچ طرح توسعهای را اجرا نکردیم
مدیرعامل شرکت شیمیایی فرآورد قشم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این مجتمع در طی سالهای گذشته صادراتی نداشته است، ادامه داد: اما حالا به دنبال حضور در بازارهای صادراتی کشور همسایه بوده و مذاکراتی هم با تعدادی از شرکت صورت گرفته و نمونههایی هم برای تایید نهایی برای آنها ارسال شده است. ضمن اینکه در ماههای آینده در چند رویدادهایی بینالمللی حضور خواهیم داشت تا اینگونه بیشتر تواناییهای صادراتی خود را به سایر کشورها نشان دهیم.
او همچنین درباره طرحهای توسعه ای شرکت شیمیایی فرآورد قشم گفت: به واسطه محدودیتهای که در تامین منابع مالی وجود داشت این مجتمع در سنوات اخیر هیچ طرح توسعهای را اجرا نکرده بود اما حالا برنامههایی در دستور کار ما قرار گرفته است. در واقع با حمایتهای هلدینگ بالا سر به دنبال اجرای طرحهایی در زمینه کامپاندسازی و تامین مواد اولیه هستیم.
*سودآوری شرکت چقدر بیشتر میشود؟
او همچنین مقدار سودآوری شرکت در سال گذشته را ۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در ۵ ماه اول سال موفق شدیم که نصف این رقم را سودآوری را محقق کنیم. ضمن اینکه امسال حجم تولیداتمان هم بیشتر شده است.
به گفته مسینه اصل، در سال گذشته به دلیل محدودیتهای مالی که داشتیم نمیتوانستیم سهمیههای بورسی خود را خریداری کنیم. اما امسال از ابتدای سال تا حالا ۱۰۰ درصد ظرفیت خود را خریداری کردیم.
او همچنین ادامه داد: خبر خوش برای سهامداران ما این است که افزایش سرمایه این شرکت هم در دست تایید از سوی هلدینگ بالاسر (تاپیکو) است.
او ادامه داد: این شرکت با چالشها و محدودیتهای فراوانی روبروست و برای بهبود آنها حمایت ویژه مقامات بالادست نیاز است و امیدواریم مسائل با اهمیت که موانع اصلی تولید بوده، همچون کمبود خوراک مرتفع شود تا زمینه استمرار تولید و به دنبال آن جهش تولید با همت و یاری پرسنل و ذینفعان شرکت مهیا گردد. انشاالله در سال جهش تولید با مشارکت مردم رکوردی بی سابقه را در این حوزهها داشته باشیم.