از هجدهم فروردین ماه، معاملات صندوقهای طلا و گواهی سپرده سکه در بورس، تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد یافت. فعالان این حوزه بر این باورند که این افزایش زمان معاملات، میتواند جذابیت سرمایهگذاری در این صندوقها را، در مقایسه با بازار سنتی طلا، به طور چشمگیری افزایش دهد.
گوهر صادقنیا، قائممقام شرکت سبدگردان آگاه، با استقبال از این تغییر، معتقد است که تمدید ساعات معاملاتی، به طور قابل توجهی، جذابیت صندوقهای طلا را افزایش خواهد داد.
به گفته وی، افزایش زمان معاملات، منجر به ایجاد فرکانس و نوسانات بیشتری در این بازار میشود که این امر، نقش مهمی در تصمیمگیری سرمایهگذاران ایفا کرده و میتواند تقاضا را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
صادقنیا با تاکید بر لزوم ۲۴ ساعته شدن معاملات طلا در بورس، اظهار داشت: در گام بعدی، باید به سمت معاملات ۲۴ ساعته و توکنایزه کردن ابزارهای مالی حرکت کنیم. البته، با توجه به تحولات جهانی، رسیدن به این مرحله، نیازمند گذشت زمان است.
وی افزود: افزایش ساعات معاملات، این فرصت را فراهم میکند تا به نوسانات بینالمللی واکنش نشان دهیم و این بازار را از حالت صرفاً سرمایهگذاری خارج کنیم. همچنین، معاملهگران میتوانند از نوسانات روزانه بهرهمند شده و این امر، به تعمیق بازار کمک شایانی خواهد کرد.
قائممقام شرکت سبدگردان آگاه، با تاکید بر این نکته که افزایش نوسانات در این بازار لزوماً نکته منفیای نیست، تصریح کرد: افزایش نوسانات، به افزایش قدرت تصمیمگیری فعالان بازار منجر میشود.
صادقنیا در پایان سخنان خود گفت: نیاز این بازار ایجاب میکند که دامنه نوسان بازتر شود، معاملات در ساعات بیشتری انجام شده و روند توکنایزه شدن تسهیل شود. این تغییرات، مزیتهایی را که تاکنون بیشتر در پلتفرمهای بینالمللی وجود داشته، به بازار داخلی نیز خواهد آورد.
امیر صلحجو، مدیر صندوق طلای آتش، نیز با اشاره به افزایش مالیات بر ارزش افزوده طلای زینتی، در خصوص افزایش ارزش افزوده در طلای زینتی گفت: این مصوبه، به احتمال زیاد، میتواند هزینههای نگهداری طلای زینتی را بالاتر از قبل نگه دارد.
به گفته وی، معافیتهای مالیاتی و کارمزدهای کم، از مهمترین مزایای صندوقهای طلا، در مقایسه با خرید طلای فیزیکی، به شمار میروند.
صلحجو در خصوص افزایش زمان معاملات صندوقهای طلا نیز گفت: یکی از نقدهای اصلی به روند معاملات طلا در بورس کالا، محدود بودن زمان معاملات آنها بود. در حالی که در بازار فیزیکی و اتاقهای معاملاتی طلا، معاملات تا ساعت ۶ بعدازظهر انجام میشود، صندوقهای طلا، پیشتر، زودتر بسته میشدند. در نتیجه، اگر تا پایان روز، اتفاق خاصی، مانند نوسان اونس یا سخنرانی اقتصادی در بازار جهانی، رخ میداد، صندوقها مجبور بودند تا روز بعد منتظر بمانند. این موضوع، باعث از بین رفتن بخشی از کارایی بازار میشد. اما افزایش زمان معاملات، فرصت واکنش صندوقهای طلا به تحولات در بازار ارز و طلا و اونس جهانی را، بیش از پیش، فراهم میکند.
صلحجو در پایان افزود: افزایش زمان معاملات، به طور طبیعی، باعث افزایش عمق و حجم بازار خواهد شد و آزادی عمل بیشتری به سرمایهگذاران میدهد. در نهایت، این تصمیم، میتواند مزیت رقابتی صندوقهای طلا را بیش از پیش تقویت کند.