بهای هر اونس طلا پس از ثبت رکورد ۳۲۴۵ دلار، امروز ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۳۲۲۱ دلار رسید. دلیل اصلی رشد، تداوم نگرانیها درباره تعرفههای جدید آمریکا بر دارو و نیمهرساناها و افزایش تقاضای سرمایهگذاران برای داراییهای امن عنوان شده است. همزمان سرمایهگذاری در صندوقهای طلای چین از کل سهماهه اول فراتر رفته و بازار فلزات ارزشمند نیز نوسان داشته است؛ نقره و پالادیوم کاهش و پلاتین افزایش قیمت را تجربه کردند.
*ثبت رکورد تاریخی برای طلا و تداوم روند صعود
در بازار معاملات امروز، قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری پس از ثبت رکورد ۳۲۴۵ دلار و ۴۲ سنت در روز گذشته، با رشد ۰.۴ درصدی به ۳۲۲۱ دلار و ۷۰ سنت رسید. معاملات آتی طلا در بازار آمریکا نیز با ۰.۴ درصد افزایش تا ۳۲۳۷ دلار و ۶۰ سنت داد و ستد شد.
*افزایش تقاضا برای داراییهای امن تحت تاثیر تنشهای تجاری
ییپ جان رانگ، استراتژیست بازار شرکت آیجی (IG)، رشد اخیر قیمت طلا را ناشی از تداوم تقاضای سرمایهگذاران برای داراییهای امن در شرایط کاهش نوسانات بازار و بالا گرفتن نگرانیها پیرامون اعمال تعرفههای جدید آمریکا دانست. اسناد فدرال رجیستر آمریکا نشان میدهد که این کشور قصد دارد با هدف کاهش وابستگی به تولید خارجی، واردات داروها و نیمهرساناها را جهت اعمال تعرفه، مورد بازبینی قرار دهد.
*نگرانی فعالان بازار از اعمال تعرفههای جدید
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد قصد دارد نرخ تعرفه بر نیمهرساناهای وارداتی را طی هفته آینده اعلام کند. همین موضوع نگرانیهای بازار را افزایش داده و موجب رشد بیشتر قیمت طلا شده است. استراتژیست آیجی تاکید کرد: تداوم ابهام در زمینه تعرفهها میتواند روند صعودی فعلی طلای جهانی را استمرار بخشد.
*رویکرد بانک مرکزی آمریکا و تاثیر آن بر بازار طلا
در همین حال، رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، عنوان کرد که عدم قطعیت در سیاستهای تعرفهای و سایر سیاستها اقتصاد را وارد یک وقفه جدی کرده و توصیه نمود بانک مرکزی تا زمان افزایش شفافیت در تصمیمگیریها صبر کند. محیط نرخ بهره پایین، یکی از عوامل تقویت طلا به عنوان پناهگاه سنتی در برابر نوسانات و تورم است.
*افزایش بیسابقه سرمایهگذاری چینیها روی صندوقهای طلای فیزیکی
بر اساس گزارش رویترز، دادههای شورای جهانی طلا نشان میدهد سرمایهگذاری در صندوقهای با پشتوانه طلای فیزیکی در چین، طی ماه جاری به سطحی بالاتر از کل سرمایهگذاری سهماهه اول سال رسیده و حتی از سرمایه ورودی به صندوقهای مشابه آمریکایی در مدت مشابه سبقت گرفته است.
*بررسی بازار سایر فلزات ارزشمند
در بازار فلزات گرانبها، هر اونس نقره با ۰.۴ درصد کاهش به ۳۲ دلار و ۲۲ سنت رسید. بهای اونس پلاتین ۰.۱ درصد افزایش یافته و به ۹۵۲ دلار و ۶۰ سنت رسید. همچنین قیمت پالادیوم با ۰.۷ درصد کاهش به ۹۴۹ دلار و ۹۲ سنت مبادله شد.
با توجه به رکوردزنی طلا و افزایش تقاضای سرمایهگذاران در شرایط تشدید نگرانیهای تجاری و سیاسی، انتظار میرود تا تداوم ابهامات سیاستی، روند رشد قیمت فلزات گرانبها – بهویژه طلا – ادامه یابد و بازار صندوقهای طلای چین همچنان فعالتر ظاهر شود. بازار نقره و پالادیوم تحت فشار بوده و تنها پلاتین روز مثبتی را تجربه کرد.