ثبت سه رکورد تحول‌ساز در بانک تجارت طی سال ۱۴۰۳؛ جهش تاریخی سرمایه، موفقیت شفاف در مزایده فولاد مبارکه و صدرنشینی بی‌رقیب در درآمدهای کارمزدی

توسط

ثبت افزایش سرمایه تاریخی، مزایده بلوکی موفق و شفاف سهام فولاد مبارکه در آخرین روزهای سال و ایستادن در رتبه نخست کسب درآمد کارمزدی، سه اتفاق مهم بانک تجارت در سال 1403 بود که نشان از حرکت این بانک بزرگ بورسی به‌سمت مسیر شفاف با گام‌های حساب شده و دقیق است.


به گزارش مدیریت روابط‌عمومی و ارتقاء سرمایه اجتماعی بانک تجارت، درآمد ناخالص این بانک به‌عنوان بزرگترین بانک بورسی ایران در سال گذشته با ۴۵ درصد رشد به رقم ۱۴۲.۷ هزار میلیارد تومان رسید و خالص درآمد این بانک هم پس از کسر هزینه‌های عملیاتی از جمله هزینه سود سپرده‌ها بالغ بر ۵۱.۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده که یک جهش ۶۵ درصدی در کارنامه بانک ثبت کرده است.

*شروع متمایز بانک تجارت در سال جدید

یک پایان خوب همراه با دستاوردهای شیرین در سال ۱۴۰۳ برای بانک تجارت رقم خورد تا بزرگترین بانک بورسی ایران با ثبت نهایی افزایش سرمایه در روزهای آخر سال، شروع متمایزی را در سال سرمایه‌گذاری برای تولید داشته باشد. نتیجه چهار سال تلاش شبانه‌روزی برای متحول کردن یکی از باقدمت‌ترین بانک‌های ایران اکنون نمایان شده است و مدیران بانک تأکید می‌کنند: «سال ۱۴۰۴ می‌تواند یک سال خاص برای جهش بلند بانک تجارت باشد و ثمره این تلاش و برنامه‌ریزی، بسترساز موفقیت‌های آتی بانک خواهد شد.»

*احیای اعتبار بانک تجارت در طول پنج سال

حرکت بر مدار سود در پنج سال متوالی، ارتقا به سمت بانکداری نوین با خدمات و محصولات جدید و مورد انتظار مشتریان، بهره‌وری بالای شعب و همچنین نوسازی زیرساخت‌ها، بهداشت اعتباری و انضباط مالی در بانک تجارت فراهم آورده تا سهامداران شاهد پوست‌اندازی و احیای اعتبار بانک و افزایش سهم آن در بازار پول باشند. مدیران بانک با اشاره به این روند تحول، عنوان می‌کنند: «اقدامات بنیادین پنج ساله اخیر زیربنای افزایش اعتماد عمومی و ارتقای جایگاه بانک در نظام بانکی کشور شده است.»

*ثبت یک رویداد بی‌سابقه در سال 1403

تلاش برای استحکام مالی بیشتر و بهبود شاخص نسبت کفایت سرمایه بانک تجارت فراتر از حد تعریف شده بانک مرکزی و همزمان خروج هدفمند از سهامداری و بنگاه‌داری به‌منظور مدیریت بهینه منابع تا روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ ادامه داشت. سرانجام افزایش سرمایه ۳۴۰ درصدی بانک تجارت به ثبت نهایی رسید تا این بانک با سرمایه ۱,۴۸۰,۱۳۸ میلیارد ریال صدرنشین نظام بانکی ایران از حیث سرمایه ثبت‌شده باشد. مدیرعامل بانک تجارت دستیابی به این مهم را یک دستاورد بی‌سابقه دانسته و تصریح می‌کند: «ثبت این افزایش سرمایه زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌ها و ارتقای جدی شاخص‌های مالی بانک خواهد بود.»

*یکه‌تازی بانک تجارت با بهبود رضایت مشتریان

بانک تجارت در اسفند ۱۴۰۳ موفق شد درآمدهای عملیاتی خود از محل سود تسهیلات، سپرده‌گذاری، اوراق بدهی، سرمایه‌گذاری و کارمزد را به میزان ۲۰۳ درصد نسبت به اسفند سال قبل افزایش دهد و به درآمد ۳۲۷ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال دست یابد. همچنین در همین دوره، درآمد سرمایه‌گذاری بانک تجارت به واسطه فروش سهام شرکت فولاد مبارکه ۸۸۲۰ درصد رشد داشته و درآمدهای کارمزدی با رشد ۱۲۲ درصدی همراه بوده است. به این ترتیب ۴۸ درصد از درآمد عملیاتی بانک از محل سود تسهیلات، ۳۹ درصد ناشی از سرمایه‌گذاری، ۱۱ درصد بابت کارمزد خدمات متنوع به مشتریان و یک درصد نیز از محل سپرده‌گذاری‌ها بوده است.

*سیر صعودی درآمدهای اختصاصی از محل کارمزد خدمات

دستاورد دیگر بزرگترین بانک بورسی ایران در سال ۱۴۰۳، تجربه سیر صعودی درآمدهای اختصاصی از محل کارمزد خدمات بود. بانک تجارت با فاصله محسوس نسبت به دیگر رقبای بانکی، در صدر جدول رقابت بر سر کارمزدها ایستاد و جایگاه خود را مستحکم کرد. این موضوع نشانه‌ای از رضایت مشتریان و فعالان اقتصادی از خدمات بانک بوده و نویدبخش کاهش وابستگی بانک به درآمدهای مشاع است که ریشه در بهبود شاخص رضایت و تجربه مشتریان از کیفیت محصولات و خدمات دارد.

*بالاترین نسبت درآمد کارمزدی در شبکه بانکی

نگاهی به ترکیب درآمدی بانک تجارت در سال گذشته به وضوح نشان می‌دهد که ۱۷ درصد از کل درآمد به دست آمده بانک از محل کارمزد خدمات بوده که این نسبت، بالاترین در بین همه بانک‌های فعال کشور است. علاوه بر این، سهم درآمد سرمایه‌گذاری ۱۱ درصد، سود تسهیلات پرداخت شده ۶۸ درصد و سپرده‌گذاری‌ها نیز ۳ درصد برآورد شده است. در پایان سال گذشته، کارنامه بانک تجارت نشانگر رشد ۷۱ درصدی خالص درآمد کارمزدها نسبت به سال ۱۴۰۲ بوده و ۲۸ درصد از مجموع درآمد کارمزدی ۱۳ بانک منتخب بورس و فرابورس به بانک تجارت اختصاص یافته که سبب درآمدزایی خالص ۱۹۹ هزار و ۸۳۱ میلیارد ریال شده است.

 

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پیام بگذارید

اطلس اقتصاد