*رکورد معاملات روزانه با ثبت ارزش ۲۱.۷ هزار میلیارد ریالی
در آخرین یکشنبه اردیبهشت ۱۴۰۳، بورس انرژی ایران با ثبت مجموع ارزش ۲۱ هزار و ۶۹۴ میلیارد ریال در بازار فیزیکی حاملهای انرژی، بازار برق و بازار اوراق بهادار، یکی از پربارترین روزهای معاملاتی سال جاری را به نام خود سند زد. این ثبت ارزش چشمگیر، جایگاه بورس انرژی را به عنوان پایگاه اصلی دادوستد محصولات انرژی، برق و اوراق بهادار بیش از پیش تثبیت کرد.
*پیشتازی بازار برق در سبد معاملات روزانه بورس انرژی
در این روز، ۵۶ درصد کل ارزش معاملات مربوط به بازار برق بود. با دادوستد ۹۸۰ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۴۰۰ کیلووات ساعت برق در تابلوهای مختلف، ارزش معاملات بازار برق به ۱۲ هزار و ۱۴۱ میلیارد ریال رسید. تابلوی برق آزاد که قابلیت عرضه برای نیروگاههای پراکنده را فراهم کرده، سهم قابل توجهی معادل ۹ هزار و ۳۰۲ میلیارد ریال را در معاملات داشت. دادوستد ۲۰.۹ میلیون کیلووات ساعت برق سلف آزاد نیز به مجموع ارزش یک هزار و ۳۲۹ میلیارد ریال رقم زد و جایگاه بورس انرژی را در پاسخ به نیاز روزافزون بازار برق ارتقا داد.
*درخشش صندوق سینرژی و گواهیهای اوراق بهادار انرژی
تابلوی صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بازار اوراق بهادار، شاهد معامله ۸ میلیون و ۶۲۰ هزار واحد صندوق سرمایهگذاری سینرژی به ارزش ۹۹.۹ هزار میلیارد ریال بود که نقطه عطفی در رونق این ابزار سرمایهگذاری به شمار میرود. همچنین معامله ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار ورقه گواهی ظرفیت نقدی با ارزش ۲۰۶ میلیارد ریال و معامله ۵۷ میلیون و ۸۷ هزار ورقه گواهی صرفهجویی نیز مجموع ارزش معاملات اوراق صرفهجویی را به ۳ هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال رساند، که نشان از رشد بازار ابزارهای مالی مشتقه دارد.
*رهبری معاملات رینگ داخلی توسط پالایش نفت امام خمینی
شرکت پالایش نفت امام خمینی در معاملات روز ۲۸ اردیبهشت، با فروش ۴ هزار تن سیاساو و ثبت درآمد ۹۲۵ میلیارد ریالی، عنوان فروشنده برتر رینگ داخلی را به خود اختصاص داد. مجموع معاملات رینگ داخلی بازار فیزیکی، معادل ۱۲ هزار و ۷۱۶ تن محصول و مجموع ارزش ۴ هزار و ۶۱۵ میلیارد ریال بود که نقش برجسته این پالایشگاه را بیش از پیش نمایان ساخت.
*حضور فعال شرکت نفت اصفهان و شیمیبافت در رینگ بینالملل
در بخش رینگ بینالملل، مجموعا هزار و ۱۱۱ تن فرآورده نفتی به ارزش ۶۳۵ میلیارد ریال معامله شد. شرکت پالایش نفت اصفهان ۵۱۱ تن حلال ۴۰۲ و شرکت شیمیبافت، مجموعا ۶۰۰ تن MTBE را به قیمت پایه به فروش رساندند. این معاملات، جایگاه شرکتهای پیشرو در صادرات انرژی را در بازار منطقهای پررنگتر کرد.
*رونمایی از مهمترین عرضههای روز آینده رینگ داخلی و بینالملل
برنامه عرضه ۳۵ هزار تن فول رنج نفتا و ۲۸۰ هزار بشکه نفت سفید توسط شرکت نفت ستاره خلیج فارس و عرضه ۱۰ هزار تن متانول شرکت صنایع پتروشیمی سبلان، مهمترین عرضههای پیشروی رینگ بینالملل به شمار میروند. همچنین عرضه ۵ هزار تن میعانات گازی توسط شرکت ملی نفت ایران و ۲ هزار و ۲۰۰ تن متانول توسط پتروشیمی زاگرس در رینگ داخلی، نویدبخش تداوم معاملات پررونق در ادامه هفته است.
***
عملکرد بورس انرژی ایران در بیستوهشتمین روز اردیبهشت، گویای پویایی و تنوع معاملات در تمامی بخشهای بازار انرژی است. تمرکز سنگین معاملات بر بازار برق و سرعتگیری حجم بالای دادوستدها، همراه با حضور صندوقهای سرمایهگذاری پویا و شرکتهای نفتی برجستهای چون پالایش نفت امام خمینی و نفت اصفهان، چشمانداز روشنتری برای گسترش عمق بازار و افزایش جذابیت سرمایهگذاری در بخش انرژی کشور ترسیم میکند. استمرار عرضه محصولات متنوع در رینگ داخلی و بینالمللی، به جذب سرمایه و تقویت چرخه تامین انرژی در اقتصاد ملی یاری خواهد رساند و روند صعودی بورس انرژی را تداوم میبخشد.