کاهش صف فروش با خرید 16 همتی؛ سیگنال گروه مالی غدیر به بازار

توسط

*فشار فروش سنگین در بازار طبیعی و قابل پیش‌بینی بود

میلاد فروغی، مدیرعامل گروه مالی نماد غدیر، وضعیت اخیر بازار سرمایه را تحلیل کرد. او اعلام کرد با توجه به وقایع دو هفته اخیر و تصمیم منطقی سازمان بورس برای توقف معاملات، فشار فروش سنگین پس از بازگشایی بازار کاملاً طبیعی و قابل پیش‌بینی بود. این فشار فروش به دلیل اتفاقات ناشی از تخاصم علیه کشور و توقف چند روزه معاملات ایجاد شد. با این حال، اقدامات حمایتی توانسته است بخشی از این فشار را مدیریت کند. طی 4 روز معاملاتی گذشته، بازار شاهد مجموع ارزش معاملات خرد به مبلغ 27 هزار میلیارد تومان (همت) بود. از این مبلغ، بالغ بر 16 همت به خرید از سهامداران حقیقی اختصاص یافت که این امر به کاهش حجم صفوف فروش طی 2 روز اخیر منجر شده است.

*چرا خرید سهام در شرایط فعلی اقدامی منطقی است؟

عضو هیات مدیره بورس تهران توضیح داد که ریسک‌های سیستماتیک فعلی باعث شده تا وضعیت عملیاتی شرکت‌ها کمتر مورد توجه قرار گیرد. اما بررسی وضعیت بنیادی بازار چشم‌انداز متفاوتی را نشان می‌دهد. فروغی گفت گزارش‌های سالانه مناسب و حتی فراتر از انتظار در صنایعی مانند بانک، پالایش و برخی صنایع تولیدی و خدماتی منتشر شده است. علاوه بر این، آثار مثبت افزایش نرخ تسعیر ارز و افزایش نرخ فروش محصولات به تدریج در گزارش‌های ماهانه شرکت‌ها پدیدار می‌شود. این عوامل نشان می‌دهد که با رفع ریسک‌های سیستماتیک، خریداران به تدریج انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری مجدد در سهام را پیدا خواهند کرد.

*نگرانی نقدشوندگی؛ شوکی فراگیر در تمام بازارها

مدیرعامل گروه مالی نماد غدیر با اشاره به اضطراب طبیعی سرمایه‌گذاران به دلیل ابهام در پیش‌بینی‌ها، بازار را دچار شوک توصیف کرد. او توضیح داد این شوک تنها محدود به بازار سرمایه نیست و در سایر بازارها نیز قابل مشاهده است. بازارهایی نظیر رمزارزها، مسکن، خودرو و حتی صندوق‌های کالایی نیز کم و بیش این وضعیت را تجربه می‌کنند. در شرایط پرابهام فعلی، اولویت و نگرانی اصلی سرمایه‌گذاران به قدرت نقدشوندگی دارایی‌ها معطوف شده است که این امر به تغییر رفتار آن‌ها منجر می‌شود.

*پیشنهادهایی برای بهبود و بازگشت رونق به بازار

فروغی در ادامه پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت فعلی بازار سرمایه ارائه کرد. او با نگاهی بلندمدت، بر لزوم بهبود قواعد ناظر بر کیفیت معاملات و اصلاح ریزساختارها تاکید کرد. به گفته وی، این موضوع باعث شده اصل تناسب ریسک و بازده برای سرمایه‌گذاری کم‌رنگ شود. او تاکید کرد که معاملات حمایتی این هفته با اتکا به منابع درون شرکتی و صندوق‌های بازارگردانی انجام شده است. اما برای جلوگیری از ادامه‌دار شدن روند فعلی، بازار نیازمند تزریق نقدینگی به مراتب بیشتری از نهادهای خارج از بازار مانند بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی است. همچنین با تزریق نقدینگی مناسب و تمرکز بر بخش‌های مؤثر بازار مانند صندوق‌های اهرمی و مشتریان اعتباری می‌توان شاهد بازگشت رونق بود.

*حمایت عملی گروه مالی غدیر از سهام زیرمجموعه

میلاد فروغی در پایان به اقدامات مشخص گروه مالی تحت مدیریت خود اشاره کرد. او اظهار داشت که گروه مالی نماد غدیر همسو با دیگر نهادهای مالی، به طور فعال اقدام به حمایت از سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود کرده است. فروغی همچنین تقویت صندوق‌های بازارگردانی را از دیگر اقدامات این گروه برشمرد. وی افزود که در این مدت، صندوق بازارگردانی زیرمجموعه گروه مالی غدیر به لحاظ منابع مالی نیز به شکل قابل توجهی تقویت شده است تا بتواند نقش حمایتی خود را به طور مؤثرتری ایفا کند.

***

تحلیل مدیرعامل گروه مالی نماد غدیر، شکاف میان ریسک سیستماتیک کوتاه‌مدت و ارزش بنیادی بلندمدت بازار سهام را به وضوح ترسیم می‌کند. تاکید او بر خرید 16 همتی از حقیقی‌ها و منطقی بودن سرمایه‌گذاری در قیمت‌های فعلی، یک سیگنال اطمینان‌بخش به بازار است.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پیام بگذارید

اطلس اقتصاد