عرضه بیش از 854 هزار تن سیمان توسط 66 شرکت در بورس کالا

توسط

حضور گسترده تولیدکنندگان سیمان در بورس کالا

امروز یکشنبه 22 تیر ماه، تالار حراج همزمان بورس کالای ایران شاهد یک روز پررونق برای صنعت سیمان بود. در این روز معاملاتی، 66 شرکت سیمانی کشور، مجموعاً بالغ بر 854 هزار تن انواع محصولات سیمان را برای فروش روی تابلوی معاملات بردند. این حجم از عرضه، نشان‌دهنده اعتماد و اتکای تولیدکنندگان به سازوکار شفاف بورس کالا برای توزیع محصول است.

برترین شرکت‌ها در عرضه سیمان

در میان 66 شرکت حاضر، برخی از بزرگترین تولیدکنندگان کشور پیشتاز عرضه بودند. شرکت‌های سیمان تهران، سیمان ساوه، سیمان هگمتان، سیمان آبیک و سیمان مازندران به ترتیب بالاترین حجم عرضه را به خود اختصاص دادند. علاوه بر اینها، شرکت‌های دیگری همچون سیمان صوفیان، سیمان سپاهان، صنایع سیمان سامان غرب (سیمان مدلل)، صنایع سیمان گیلان سبز، سیمان خزر، سیمان شرق و سیمان ممتازان کرمان نیز حضور فعالی در این عرضه گسترده داشتند.

تنوع جغرافیایی عرضه‌کنندگان در سراسر کشور

فهرست بلند عرضه‌کنندگان سیمان در این روز، پراکندگی جغرافیایی وسیع این صنعت در ایران را به نمایش گذاشت. از سیمان ارومیه و آذر آبادگان خوی در شمال غرب گرفته تا سیمان تیس چابهار و ساروج بوشهر در جنوب، و از سیمان بجنورد در شمال شرق تا سیمان ایلام در غرب کشور، همگی محصولات خود را در این بازار متمرکز عرضه کردند. این مشارکت سراسری، دسترسی عادلانه مصرف‌کنندگان در نقاط مختلف به محصول را تسهیل می‌کند.

نگاهی به آمار معاملات سیمان در سال جاری

بررسی آمار معاملات سیمان از ابتدای سال 1404 تا هفته دوم تیرماه، بیانگر موفقیت این طرح در بورس کالاست. در این مدت، بیش از 17 میلیون تن انواع سیمان در تالار حراج همزمان عرضه شد. این عرضه‌ها با تقاضای قابل توجه بیش از 23.4 میلیون تنی از سوی خریداران مواجه شد. در نهایت، حجم معاملات به 16 میلیون و 774 هزار تن سیمان رسید که ارزش این معاملات بالغ بر 37 هزار میلیارد تومان (همت) به ثبت رسیده است.

***

عرضه بیش از 854 هزار تن سیمان در یک روز معاملاتی توسط 66 تولیدکننده، نشان‌دهنده تعمیق نقش بورس کالا به عنوان مرجع اصلی کشف قیمت و توزیع این کالای استراتژیک است. آمار معاملات سال جاری که از فروش نزدیک به 17 میلیون تن سیمان به ارزش 37 همت حکایت دارد، موفقیت این بازار را در ایجاد شفافیت و تعادل در عرضه و تقاضا تأیید می‌کند. وجود تقاضای مازاد بر عرضه (23.4 میلیون تن تقاضا در مقابل 17 میلیون تن عرضه) سیگنالی از پتانسیل رشد قیمت یا نیاز به افزایش تولید برای پاسخگویی به نیاز بازار، به ویژه در پروژه‌های عمرانی کشور، است.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پیام بگذارید

اطلس اقتصاد