برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای معادن
مجری طرح توسعه و توانمندسازی نیروی انسانی در بخش معدن اعلام کرد که ایمیدرو در سال 1403، تعداد 20 دوره آموزشی تخصصی را برای معادن بخش خصوصی با موفقیت برگزار نمود. این اقدام در چارچوب یک قرارداد همکاری با سازمان نظام مهندسی معدن انجام شد. هدف اصلی این طرح، رفع کمبود نیروهای متخصص و باتجربه در این بخش صنعتی بوده است. همچنین این دورهها فرصتهای شغلی فراگیری برای فارغالتحصیلان جوان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ایجاد کرد.
تنوع دورهها و آمار شرکتکنندگان
قاسم حسنزاده، مجری طرح، به تنوع حوزههای آموزشی اشاره کرد و افزود این دورهها طیف وسیعی از تخصصها را پوشش میدادند. موضوعات آموزشی شامل جذب و اشتغال فارغالتحصیلان، تربیت تکنسین در حوزههای فرآوری و حفاری مغزهگیری بود. علاوه بر این، دورههایی برای استخراج معادن زیرزمینی، آتشکاری، کارخانههای سنگبری و ماشینآلات سنگین نیز برگزار شد. در مجموع این دورهها، 957 شرکتکننده با مجموع 88,130 نفرساعت آموزش حضور یافتند و مهارتهای لازم را کسب کردند.
سایر دستاوردهای توانمندسازی در سال 1403
از دیگر اقدامات مهم انجامشده در سال 1403، میتوان به راهاندازی 3 مرکز تخصصی آموزش ماشینآلات معدنی در استانهای معدنخیز کشور اشاره نمود. ایمیدرو همچنین از مؤسسات آموزشی برتر در حوزههای معدن و صنایع معدنی حمایت کرد. در راستای ایجاد اشتغال، زمینه به کارگیری 100 نفر از فارغالتحصیلان رشتههای معدنی در معادن بخش خصوصی فراهم شد. تسهیل خدمت سربازی از طریق طرح امریه (گذراندن دوره خدمت در معدن با حقوق کارورزی) از دیگر دستاوردهای مهم بود.
برنامههای آتی برای سال 1404
قاسمزاده با اشاره به برنامههای سال 1404، بر تداوم این طرح تأکید کرد. برنامههای جدید شامل آموزش مهارتی افراد بومی مورد نیاز در مناطق معدنخیز کشور خواهد بود. این آموزشها در قالب دورههای تربیت تکنسین ارائه میشود تا نیروی انسانی متخصص از میان ساکنان محلی تأمین گردد. همچنین، طرحی برای آموزش سربازان وظیفه مستقر در استان کرمان جهت توانمندسازی و جذب آنها در معادن استان در دست اجرا است. برقراری امریه سربازی نیز با راهاندازی سامانه مربوطه در وبسایت سازمان برای سال جدید ادامه مییابد.
***
اقدامات ایمیدرو در سال 1403 برای توانمندسازی نیروی انسانی، یک سرمایهگذاری استراتژیک برای افزایش بهرهوری و پایداری در بخش معدن کشور است. با تربیت نیروی متخصص و ایجاد پیوند میان فارغالتحصیلان و صنعت، این طرح به کاهش نرخ بیکاری در مناطق معدنی و رفع نیازهای تخصصی بخش خصوصی کمک شایانی میکند. تداوم این برنامهها در سال 1404، بهویژه با تمرکز بر نیروهای بومی و سربازان وظیفه، میتواند علاوه بر توسعه اقتصادی، به مسئولیتهای اجتماعی شرکتها نیز جامه عمل بپوشاند و ثبات نیروی کار در این صنعت را تضمین نماید.