تامین سرمایه لوتوس پارسیان

مزیت‌های خرید و فروش گواهی سپرده شمش طلا از بورس کالا به جای طلای فیزیکی

by

مدیر دارایی‌های ریسک‌پذیر صندوق سرمایه‌گذاری پشتوانه طلای لوتوس ۱۰ مورد از مهم‌ترین مزیت‌های خرید و فروش گواهی سپرده شمش طلا از بورس کالا به جای طلای فیزیکی را برشمرد.


به گزارش اطلس اقتصاد و به نقل از روابط عمومی تامین سرمایه لوتوس پارسیان، رامین ابوالفضلی کارشناس بازارهای مالی درباره مزایای خرید و فروش گواهی سپرده شمش طلا گفت: خرید و فروش گواهی سپرده شمش طلا از بورس کالا با توجه به این که توسط ارزیاب آزمایشگاه مورد ارزیابی و نمونه برداری قرار می‌گیرد و امکان پایین بودن کیفیت در آن تقریبا نزدیک صفر است، به جای خرید طلای فیزیکی مزایای زیادی برای سرمایه‌گذاران دارد، بنابراین سرمایه‌گذاران با اطمینان کامل می‌توانند به خرید و فروش این اوراق بپردازنند.

ابوالفضلی افزود: این شمش‌ها در خزانه‌های بانکی و با نظارت بورس کالا نگهداری می‌شوند و برای شمش‌های تحویلی به خزانه به اصطلاح قبض انبار صادر می‌شود. در واقع به ازای هر یک دهم گرم شمش طلا با عیار ۹۹۵ یک گواهی صادر می‌شود که این گواهی‌ها در بورس کالا قابلیت معامله دارند. با توجه به اینکه شمش‌های طلا در خزانه‌های دارای بیمه نگهداری می‌شوند، هیچ نگرانی خاصی از بابت سرقت متوجه سرمایه‌گذار نمی‌شود. در حالی که اگر طلای فیزیکی توسط مردم خریداری شود، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها برای ایشان، ریسک نگهداری و احتمال سرقت آن خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: کارمزد اندک معاملات گواهی سپرده در بورس کالا نسبت به خرید فیزیکی شمش یا سایر مصنوعات طلا از دیگر مزایای این ابزار محسوب می‌شود. چرا که ضمن اینکه خرید فیزیکی طلا (شمش و آبشده) در بازار سنتی کارمزد بالایی دارد، تفاوت قیمت بین مظنه خرید و فروش در این بازار زیاد و قابل توجه است.

ابوالفضلی در ادامه گفت: قابلیت توثیق گواهی سپرده کالایی یکی دیگر از مزیت‌های این اوراق به حساب می‌آید؛ یعنی زمانی که گواهی سپرده کالایی صادر می‎شود، بیانگر این است که مالک گواهی سپرده کالایی به پشتوانه آن می‌تواند تسهیلات بانکی دریافت کند.

او اضافه کرد: گواهی‌های سپرده کالایی طلا معاف از مالیات هستند در حالیکه سرمایه‌گذاری در بازار سنتی طلا مشمول پرداخت مالیات می‌شود.

به گفته وی، پذیرش کالا در بورس کالا به عنوان یک بازار رسمی، شفاف و متشکل، منوط به داشتن استانداردهای مورد تایید بورس است و گواهی سپرده شمش طلا نیز بر پایه شمش‌های دارای استاندارد است، بنابراین شمش‌های قابل معامله در بازار گواهی سپرده کالایی استاندارد بوده و خیال سرمایه‌گذاران از بابت اصالت کالای مورد معامله راحت است.

همچنین معاملات گواهی سپرده شمش طلا توسط بازارگردان‌های حرفه‌ای انجام می‌شوند و از نقدشوندگی بسیار بالایی برخوردارند. به عبارتی در این معاملات، خرید و فروش اوراق به راحتی اتفاق می‌افتد لذا خریدار می‌تواند طلای خود را به راحتی به وجه نقد تبدیل کند.

مدیر دارایی‌های ریسک‌پذیر صندوق سرمایه‌گذاری پشتوانه طلای لوتوس معتقد است: با توجه به اینکه هر گواهی برابر یک دهم گرم شمش طلاست، هر فرد می‌تواند با مبلغی حدود ۳۰۰ الی ۳۲۰ هزارتومان در بازار طلا سرمایه‌گذاری کند، در حالی که سرمایه‌گذاری با سرمایه بسیار اندک تقریبا در بازار سنتی وجود ندارد.

ابوالفضلی در بیان مزیت دیگر این معاملات گفت: حباب قیمتی در معاملات گواهی سپرده شمش طلا نسبت به معاملات سکه در بازار سنتی پایین‌تر و بسیار ناچیز است؛ به طوری که در حال حاضر سکه حباب قیمتی بالای ۲۰ درصدی را دارد درحالی که حباب قیمتی در معاملات گواهی سپرده شمش طلا شاید به یک درصد هم نرسد.

او در بیان مزیت مهم دیگر معاملات گواهی سپرده شمش طلا اظهار کرد: در بازار گواهی سپرده این امکان برای سرمایه‌گذاران وجود دارد که به صورت برخط و با چند کلیک به خرید و فروش گواهی سپرده شمش طلا بپردازنند. درحالی که برای خرید فیزیکی طلا شخص باید حضوری به بازار مراجعه کرده و خرید و فروش انجام دهد که این روش ریسک‌های زیادی از جمله احتمال سرقت یا تقلب برای سرمایه‌گذاران در پی دارد.

وی در پایان به ابزارهای مشتقه از جمله آتی و اختیار معاملات در حوزه طلا و امکان پوشش ریسک اشاره کرد و گفت: امکان بهره‌گیری از معاملات آتی و اختیار معامله بر پایه دارایی شمش طلا، برای افراد حرفه‌ای و متخصص در این زمینه و نیز سرمایه‌گذاران حقوقی یک مزیت بسیار بزرگ محسوب می‌شود. با توجه به اینکه شمش طلا در بورس کالا دارای معاملات آتی و اختیار معامله نیز هست، سرمایه‌گذاران می‌توانند با اتخاذ موقعیت‌ها و استراتژی‌های معاملاتی مختلف در این بازارها ریسک‌های خود را پوشش دهند. البته ناگفته نماند که این بازارها کاملا تخصصی است و نیازمند تحلیل و آموزش است.


منبع خبر: روابط عمومی تامین سرمایه لوتوس پارسیان

You may also like

Leave a Comment

اطلس اقتصاد