وزیر نیرو اقتصاد انرژی را عامل بروز ناترازی عنوان کرد

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با حمایت تابلو برق سبز

توسط

وزیر نیرو توسعه تابلوی سبز برق در بورس انرژی و اصلاح اقتصادی صنعت برق را راهکار عبور از چالش ناترازی انرژی در کشور عنوان کرد. علی‌آبادی در کنفرانس بهینه‌سازی و…


وزیر نیرو توسعه تابلوی سبز برق در بورس انرژی و اصلاح اقتصادی صنعت برق را راهکار عبور از چالش ناترازی انرژی در کشور عنوان کرد. علی‌آبادی در کنفرانس بهینه‌سازی و بهره‌وری انرژی ایران گفت: به واسطه توزیع ارزان انرژی در کشور و عدم افزایش بهره‌وری انرژی، شاهد این هستیم که شدت مصرف انرژی بالا رفته و ناترازی نیز تشدید شده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، استفاده از تابلو برق سبز بورس انرژی برای فروش برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر از سال گذشته در کشور رواج یافت؛ با توجه به همکاری وزارت نیرو و عدم شمول قطعی برق برای صنایع خریدار برق سبز از بورس انرژی ایران در زمان اوج بار به میزان خرید برق سبز، معاملات این تابلو رواج قابل توجهی پیدا کرد. درواقع این قانون و همکاری وزارت نیرو در اجرایی شدن آن؛ خرید برق سبز از تابلو برق سبز بورس انرژی را برای صنایع کشور جذاب کرد و زمینه رونق این بازار را مهیا کرد. فروش برق سبز با نرخی رقابتی، فرصتی مغتنم برای سودآور شدن نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور به وجود آورده و زمینه‌ساز توسعه این صنعت شده است.

وزیر نیرو از عزم این وزارتخانه برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: وزارت نیرو در نظر دارد با کمک بخش خصوصی و مردم ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را در ۵ سال آینده تا ۵۰ هزار مگاوات افزایش دهد.

علی‌آبادی عامل اصلی ناترازی برق در کشور را اقتصاد انرژی عنوان کرد و گفت: دلیل اصلی ناترازی انرژی در ایران کمبود تولید نیست و اقتصاد انرژی را باید متهم اصلی ناترازی در کشور قلمداد کنیم، چرا که وزیر نیرو در همین رابطه متذکر شد: وضعیتی که اکنون در حوزه عرضه و تقاضای انرژی کشور داریم اثبات می‌کند که باید سیاست‌های حوزه انرژی کشور مورد بازنگری قرار بگیرد و اقتصاد آن نیز اصلاح شود.

علی آبادی تأمین انرژی برق خارج از الگوی مشترکان پرمصرف را از طریق بازار آزاد یکی از راه‌های مهم تشویق بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در صنعت برق عنوان کرد و افزود: توسعه تابلوی سبز بورس، اصلاح اقتصادی صنعت برق و تعیین عوارض برای پرمصرف‌ها از جمله اقدامات مهمی است که نقش مؤثری در افزایش بهره‌وری انرژی و تشویق سرمایه‌گذاران برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد داشت.

علی آبادی ادامه داد: وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال آینده ۱۴ پروژه کلان تنظیم کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به احداث نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر جدید، افزایش راندمان نیروگاه‌های موجود، تعمیرات به موقع نیروگاهی، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف و هوشمند‌سازی صنعت برق اشاره کرد.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پیام بگذارید

اطلس اقتصاد