با هدف احیای واحدهای راکد و نیمهراکد در سراسر کشور، بهویژه مناطق محروم، تفاهمنامه همکاری میان معاونت ریاست جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و بانک رفاه کارگران به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، این تفاهمنامه طی مراسمی که در روز شنبه مورخ 23 فروردینماه در محل معاونت ریاست جمهوری برگزار شد، توسط مهندس حسینزاده، معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم، و دکتر اسماعیل للـهگانی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران، امضا شد.
*اظهارات معاون رئیسجمهور
مهندس حسینزاده، معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، طی سخنانی در این مراسم بیان کرد:
«بسیار خرسندیم که اولین گام اجرایی در پیشبرد برنامههای توسعهای معاونت در سال جاری را با همراهی بانک رفاه کارگران برداشتهایم؛ بانکی که با نام “کارگران” مزین شده و همواره حامی این قشر شریف بوده است. بدون شک این معاونت و بانک در حمایت از مناطق محروم و توانمندسازی اقشار ضعیف جامعه بهعنوان یک خانواده عمل میکنند.»
وی همچنین “احیای واحدهای راکد” کشور را یکی از مهمترین برنامههای معاونت توسعه روستایی معرفی کرد و افزود:
«تاکنون حدود 70 هزار واحد راکد در کشور در حوزههای مختلف اقتصادی شناسایی شده است. امیدواریم با حمایت بانک رفاه کارگران بتوانیم گامهای مؤثری در مسیر احیای این واحدها برداریم.»
مهندس حسینزاده از احیای بیش از 10 هزار واحد راکد و نیمهفعال خبر داد و اظهار کرد:
«وضعیت این واحدها بهصورت مستمر رصد میشود تا با صیانت از سرمایهگذاریهای صورتگرفته، شرایط آنها به سوددهی برسد. بدون شک احیای این واحدها باعث افزایش ضریب اشتغال، امنیت اجتماعی، و رفاه عمومی خواهد شد.»
وی همچنین به تربیت نیروی انسانی متخصص برای احیای واحدهای راکد اشاره کرد و گفت:
«تاکنون حدود 1300 نیروی احیاگر تخصصی آموزشهای لازم را دریافت کرده و مشغول به کار شدهاند. طبق برنامهریزیهای انجامشده، تعداد این افراد تا پایان سال جاری به 5 هزار نفر افزایش خواهد یافت.»
وی ادامه داد:
«برای احیاگران واحدهای راکد، گواهی رسمی احیاگری صادر خواهد شد و این افراد براساس رتبهبندی مشخص فعالیت خواهند کرد.»
*سخنان مدیرعامل بانک رفاه کارگران
دکتر اسماعیل للـهگانی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران، طی سخنانی در مراسم امضای تفاهمنامه اظهار کرد:
«بانک رفاه کارگران با همکاری نزدیک با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تلاش میکند مشکلات واحدهای تولیدی، بهویژه واحدهایی که در مناطق روستایی و محروم مستقر هستند، برطرف نماید.»
وی افزود:
«این بانک در سالهای اخیر با طراحی ابزارهای نوین بانکی، در کنار سایر محصولات مالی خود، تلاش کرده است تا یاریگر بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی باشد.»
دکتر للـهگانی به “اوراق گواهی سپرده خاص” بهعنوان یکی از ابزارهای نوین بانکی اشاره کرد و بیان داشت:
«این اوراق با هدایت منابع مالی خرد به سمت واحدهای تولیدی و مدیریت نقدینگی عمومی کشور، علاوه بر تامین مالی واحدهای تولیدی منجر به کاهش تورم میشود. آمادگی داریم با توسعه این همکاریها و انتشار این اوراق، منابع مالی موردنیاز طرحهای توسعهای واحدهای فعال در مناطق محروم را تأمین کنیم.»
وی همچنین از “کارت رفاهی” بهعنوان یکی دیگر از محصولات نوآورانه بانک رفاه یاد کرد و گفت:
«این کارت برای نخستین بار در شبکه بانکی کشور توسط بانک رفاه صادر شده است. این محصول علاوه بر افزایش قدرت خرید خانوارها، بستری مناسب برای فروش محصولات واحدهای تولیدی فراهم میکند.»
مدیرعامل بانک رفاه کارگران در پایان سخنان خود تصریح کرد:
«آمادگی داریم ضمن صدور این کارت برای جامعه هدف معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تا سقف 300 میلیون تومان، بستری برای قرار گرفتن محصولات تولیدی روستایی در سبد فروش فروشگاههای طرف قرارداد فراهم کنیم.»
*دستاورد و اهمیت تفاهمنامه
این تفاهمنامه نهتنها سبب تسریع در احیای واحدهای تولیدی راکد در سراسر کشور میشود، بلکه با توانمندسازی نیروهای انسانی تخصصی و حمایت مالی از بنگاهها، در راستای سیاستهای کلان توسعه اقتصادی و کاهش فاصلههای اقتصادی مناطق مختلف کشور گام برمیدارد. همکاری میان بانک رفاه کارگران و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور میتواند الگویی مؤثر برای تعامل میان نهادها جهت تحقق اهداف توسعه پایدار باشد.