دکتر افشین خانی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، در پنجمین نشست پایش عملکرد سال ۱۴۰۳ اعلام کرد: تمرکز بانک توسعه صادرات ایران در سال جاری بر حمایت هدفمند از تولیدکنندگان صادراتمحور و تأمینکنندگان مواد اولیه صنایع است. وی با اشاره به ثبت نسبت ویژه کفایت سرمایه ۲۰ درصد، رشد ۲/۸ برابری پرداخت تسهیلات و توسعه ابزارهای نوآورانه تامین مالی، بر ارتقای کیفیت خدمات، توسعه تعاملات بینالمللی و استفاده بهینه از ظرفیتهای اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد.
*تاکید بر حمایت از تولیدکنندگان صادراتمحور؛ سیاست استراتژیک بانک
دکتر افشین خانی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، با اعلام راهبرد سال جاری بانک، حمایت از بنگاههای تولیدی صادراتمحور و تامینکنندگان مواد اولیه را اصل قرار داد. این سیاست در راستای افزایش تولید صادراتی کشور و نقشآفرینی فعالتر بانک در اقتصاد بینالملل تدوین شده است.
*نسبت کفایت سرمایه ممتاز؛ ضریب اطمینان بالا برای مشتریان
دکتر خانی با اشاره به نسبت کفایت سرمایه ۲۰ درصدی بانک توسعه صادرات ایران، این شاخص را در مقایسه با نظام بانکی کشور بینظیر دانست. وی این میزان را عاملی کلیدی در اعتمادآفرینی و اطمینانبخشی به مشتریان بانک توصیف کرد.
*رشد ۲/۸ برابری پرداخت تسهیلات و ضرورت هدفمندسازی منابع
مدیرعامل بانک، رشد ۲/۸ برابری پرداخت تسهیلات را در سال گذشته سرآغاز جهش تأمین مالی صادرکنندگان برشمرد. وی بر ضرورت تخصیص هوشمندانه منابع مالی متناسب با میزان ریسک و تنوعبخشی در پرتفوی اعتباری بانک تاکید کرد تا توازن مناسبی بین حوزههای پرریسک و کمریسک برقرار شود.
*بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای ارزی و بینالمللی
دکتر خانی با یادآوری نقش تخصصی بانک توسعه صادرات ایران در حوزه ارزی، بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای بینالمللی بانک را راهبردی ضروری خواند و از اتاق بازرگانی ایران بهعنوان پل ارتباطی مهم با صادرکنندگان یاد کرد.
*اهمیت بهبود کیفیت خدمات و جذب منابع پایدار
مدیرعامل بانک با اشاره به اهداف تعیینشده برای سال جاری، جذب منابع پایدار و ارتقای کیفیت خدمات را از اولویتهای بانک دانست و صداقت در تعامل با مشتریان را اصل کلیدی در این مسیر برشمرد.
*تاکید بر رعایت انضباط مالی و بهداشت اعتباری
دکتر خانی لزوم رعایت دقیق انضباط مالی و بهداشت اعتباری را مورد تاکید قرار داد و خواستار توجه روسای شعب به اجرای دقیق سیاستهای اعتباری و افزایش انسجام سازمانی شد.
*توسعه ابزارهای نوین تامین مالی؛ کاهش ریسک و مطالبات غیرجاری
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران به بکارگیری ابزارهای نوین تامین مالی از جمله SCF، اوراق گام و برات الکترونیکی اشاره کرد و نقش آنها را در مدیریت نقدینگی، کاهش ریسک و پایین آوردن نسبت مطالبات غیرجاری (NPL) مهم دانست. وی انتخاب دقیق و بهرهبرداری هدفمند از این ابزارها را متناسب با نیاز تجار و صادرکنندگان حیاتی ارزیابی کرد.
***
بانک توسعه صادرات ایران در سال ۱۴۰۳ با تعیین سیاست حمایت از تولیدکنندگان صادراتمحور و تقویت فرایندهای ارزی، قدم بلندی در جهت توسعه صادرات غیرنفتی و پشتیبانی از بنگاههای ملی برداشته است. نسبت کفایت سرمایه بیسابقه، تنوعبخشی پرتفوی اعتباری و دسترسی به ابزارهای نوین مالی، چشماندازی روشن برای ارتقای نقشآفرینی بانک در بازار مالی و صادراتی کشور فراهم میکند. تمرکز بر شفافیت، انضباط مالی و تعامل مؤثر با صورتهای تخصصی اقتصاد ایران، راه را برای رشد صادرات و افزایش تابآوری بنگاههای ایرانی در بازارهای جهانی هموار خواهد ساخت.