توسعه صادرات، هدف فولاد هرمزگان در ۱۴۰۴

by

علیرضا رحیم، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان پس از نشست نوروزی با سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه:
شرکت فولاد هرمزگان امروز به عنوان یکی از مجموعه‌های مهم فولادی در کشور شناخته می‌شود. یکی از ویژگی‌های برجسته این شرکت، دسترسی به آب‌های آزاد و امکان صادرات است که در مقایسه با سایر شرکت‌های فولادی، از مزیت‌های منحصر به فردی برخوردار است. متاسفانه در سال‌های اخیر این مزیت به‌طور کامل مورد توجه قرار نگرفته است.


برنامه‌ریزی‌های سال جاری با رویکرد صادرات‌محور بودن فولاد هرمزگان در دستور کار قرار دارد. همچنین پروژه‌های متعددی در این مجموعه در حال اجراست که باید به‌دقت اولویت‌بندی شوند. با توجه به شرایط فعلی، باید با دقت برنامه‌ریزی انجام شود. شعار سال تحت عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» یک موضوع جدی است و ما نیز در راستای این شعار، پروژه‌های سرمایه‌گذاری را طبق اولویت‌های موجود، پیش خواهیم برد.

کشور در حال حاضر با چالش‌های جدی در تأمین منابع مالی مواجه است. در این راستا، برنامه‌ریزی‌هایی برای تأمین مالی پروژه‌ها از طریق روش‌های مختلف، در نظر گرفته‌ایم. این امر به ما کمک می‌کند تا منابع مالی لازم را برای پیشبرد پروژه‌ها تأمین کنیم.

درخصوص طرح‌های در حال اجرا، دو پروژه مهم آهن اسفنجی در دست داریم. اولین طرح، طرح احیا مستقیم یک میلیون و هفتصد و ۲۰ هزار تنی است که در حال اجراست و ما در این پروژه ۵۱ درصد سهام‌دار مجموعه ستاره سیمین هستیم. سرمایه‌گذاری این پروژه بالغ بر ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون یورو خواهد بود. پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است و امیدواریم با تأمین منابع مالی داخلی، مراحل بعدی پروژه‌ها نیز به نتیجه برسد.

در مورد صادرات، هدف ما دستیابی به بازارهای جدید است، اما با توجه به شرایط تحریمی و مشکلات موجود در تأمین منابع مالی، صادرات محصولات فولاد هرمزگان با چالش‌هایی مواجه است. به ویژه اینکه قیمت تمام‌شده محصولات فولادی نسبت به رقبا بالا است و این امر رقابت‌پذیری را دشوارتر می‌کند. به‌علاوه، موضوع تحریم‌ها نیز بر صادرات تأثیرگذار است. با این حال، این چالش‌ها به‌عنوان موانع غیرقابل‌عبور تلقی نمی‌شوند و به دنبال راهکارهایی برای غلبه بر آن‌ها هستیم.

You may also like

Leave a Comment

اطلس اقتصاد