*رکوردشکنی ارزش صادرات زنجیره فولاد در فروردین ۱۴۰۴
در نخستین ماه امسال، شرکتهای حاضر در زنجیره تولید فولاد کشور موفق شدند مجموعاً ۵۱۷ میلیون دلار صادرات ثبت کنند. این رکورد، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ارزشی معادل ۴۱۱ میلیون دلار داشت، رشدی ۲۶ درصدی را برای عرصه فولاد رقم زد و نشاندهنده رونق روزافزون بازارهای صادراتی ایران است.
*جهش چشمگیر حجم صادرات فولاد
بر اساس تازهترین اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، حجم کل صادرات انواع محصولات زنجیره فولاد در فروردین ۱۴۰۴، به ۲ میلیون و ۹۹۰ هزار تن رسید. این عدد حدود ۴۹ درصد بیشتر از حجم صادراتی در فروردین گذشته است و نشان میدهد که شرکتهای فولادی کشور توانستهاند سهم قابلتوجهی از بازارهای منطقهای و فرامنطقهای را به دست آورند.
*موفقیت چشمگیر در صادرات فولاد میانی
در حوزه فولاد میانی (شامل اسلب، بیلت و بلوم)، شرکتهای ایرانی طی فروردین ۵۱۵ هزار تن محصول به ارزش ۲۱۶ میلیون دلار صادر کردند. این رقم حکایت از رشد و تثبیت جایگاه ایران در بازارهای جهانی بخشهای اساسی زنجیره فولاد دارد.
*رشد صادرات محصولات فولادی
در بخش محصولات فولادی، صادرات ۲۰۹ هزار تنی با ارزشی معادل ۹۵ میلیون دلار ثبت شد. این بخش نیز در رشد آمار کلی صادرات تاثیر قابل ملاحظهای داشته و زمینهساز توسعه بازارهای جدید محصولات نهایی فولادی شده است.
*سهم صادرات آهن اسفنجی
از دیگر اقلام موفق در صادرات فروردین ۱۴۰۴، آهن اسفنجی بود که با ۱۰۵ هزار تن صادرات به ارزشی برابر ۲۵ میلیون دلار، جایگاه مناسبی در فهرست صادراتی زنجیره فولاد به خود اختصاص داد.
*صعود صادرات گندله در زنجیره ارزش
شرکتهای ایرانی ۹۸۷ هزار تن گندله به ارزش ۸۹ میلیون دلار در فروردین ماه صادر کردند که همچنان سهم عمدهای در ایجاد ارزش افزوده صادراتی این بخش دارد.
*رکورد صادرات کنسانتره آهن
در حوزه کنسانتره آهن نیز شاهد ثبت صادرات یک میلیون و ۱۷۴ هزار تنی به ارزش ۹۲ میلیون دلار بودیم که این رقم، نقش مؤثری در تحکیم موقعیت رقابتی تولیدکنندگان ایرانی ایفا کرده است.
***
روند رو به رشد شاخصهای ارزش و حجم صادرات زنجیره فولاد در فروردین ۱۴۰۴ حکایت از ارتقاء توان رقابتپذیری شرکتهای ایرانی در بازارهای جهانی دارد. افزایش ۲۶ درصدی ارزش و ۴۹ درصدی حجم صادرات، در شرایطی به دست آمده که بازار جهانی فولاد با رقابت شدید و تغییرات قیمتی مواجه است. سهم بالای هر بخش از محصولات، بیانگر سیاستهای هدفمند و موفق تولیدکنندگان داخلی در تنوعبخشی سبد صادراتی و تمرکززدایی از فروش تکمحصولی است. تثبیت و توسعه موقعیت ایران در تجارت جهانی فولاد، محرکی برای ایجاد ارزش افزوده، تسهیل توسعه صنعتی و رشد اقتصادی کشور به شمار میرود.