گزارش معاملات زعفران در بورس کالا؛ صندوقها در صدر و آتیها فعال بودند
بررسی آمارهای معاملاتی روز گذشته، 17 تیرماه سال 1404، نشاندهنده فعالیت قابل توجه در بازارهای مختلف زعفران بورس کالا است. صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر زعفران با ثبت بالاترین ارزش معاملات، کانون توجه فعالان بازار بودند. در این بخش، 4 میلیون و 592 هزار واحد صندوق با ارزشی بالغ بر 16.7 میلیارد تومان دادوستد شد.
پیشتازی حقیقیها در فروش واحدهای صندوق زعفران
نکته جالب توجه در معاملات صندوقهای زعفران، مشارکت فعال سرمایهگذاران حقیقی است. در صندوق سحرخیز، سهم اشخاص حقیقی از حجم خرید 52 درصد و از حجم فروش 71 درصد بود. این مشارکت در صندوق نهال حتی چشمگیرتر بود؛ به طوری که 23 درصد از خریدها و 100 درصد از فروشها توسط فعالان حقیقی انجام گرفت.
معامله 82 کیلوگرم زعفران در بازار آتی
در بازار قراردادهای آتی نیز روز پرحجمی به ثبت رسید. در مجموع، 818 قرارداد آتی زعفران نگین، معادل 82 کیلوگرم محصول، به ارزش 8.8 میلیارد تومان منعقد شد. آمارها همچنین نشان میدهد که موقعیتهای تعهدی باز در دو سررسید تیر و آبان ماه با کاهش مواجه بود. این کاهش در مجموع به بسته شدن 229 موقعیت باز در نماد زعفران نگین منجر شده است.
ثبت ارزش 7.1 میلیارد تومانی در بازار گواهی سپرده
بازار گواهی سپرده زعفران نیز از این رونق بینصیب نماند. در این بازار، معاملهگران بالغ بر 67 هزار و 787 گواهی سپرده کالایی را دست به دست کردند. ارزش کل این معاملات به 7.1 میلیارد تومان رسید که نشان از علاقه سرمایهگذاران به معاملات فیزیکی مبتنی بر انبار است.
***
گزارش معاملات روز 17 تیرماه، تصویر جامعی از پویایی بازار زعفران در بورس کالا ارائه میدهد. پیشتازی صندوقهای سرمایهگذاری با ارزش 16.7 میلیارد تومان، نشانگر بلوغ این ابزار مالی و تمایل سرمایهگذاران به استفاده از روشهای غیرمستقیم برای بهرهمندی از نوسانات قیمت زعفران است. مشارکت بالای حقیقیها، به ویژه در سمت فروش، میتواند سیگنالی از شناسایی سود توسط سرمایهگذاران خرد باشد. همزمان، حجم بالای معاملات در بازارهای آتی و گواهی سپرده نشان میدهد که هر سه ابزار مالی (صندوق، آتی، گواهی) جایگاه خود را در میان فعالان بازار، از تولیدکننده و صادرکننده تا سرمایهگذار، پیدا کردهاند. کاهش موقعیتهای باز در بازار آتی نیز میتواند به معنای نزدیک شدن به موعد تحویل و تسویه قراردادها باشد.